DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

BU DEMOKRASİ DEĞİL

.....................Ülkelerin, milletlerin, halkların; layık oldukları şekilde yönetileceklerine dair ortaya atılan fikre katılmıyoruz...

 

Türkiye, bu kadar iğrenç fikirli, geri kafalı, yobaz, bağnaz, kıt akıllı insanarın ülkesi değil...

 

Bu topraklar, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Fuzuli gibi insanları da yetiştirmedi mi?

 

Kim bu Ömer Tuğrul İnançer...

 

Milletin çatısında, millete nasıl hakaret edebiliyor?

 

Köpekleştirme ne demek? 

 

Neye ve kime hizmet etmete?

 

Neyin kafasını yaşamakta?

 

'Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum' diyen, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in Ehli Beyt'inden Hz. Ali'nin sözünü, bilmeyecek kadar cahil mi?

 

Ülkelerin, milletlerin, halkların; layık oldukları şekilde yönetileceklerine dair ortaya atılan fikre katılmıyoruz...

 

Türkiye, bu kadar iğrenç fikirli, geri kafalı, yobaz, bağnaz, kıt akıllı insanarın ülkesi değil...

 

Bu adam daha önce de hamilelerle ilgili abuk-sabuk bir düşünce ortay aatmadı mı?

 

Bunu, 'Düşünce özgürülgü', 'İfade özgürlüğü', 'Katılırsın, katılmazsın; saygı duy' il açıklayamazsın; bu gikir kirliliğidir, bu insanların beynini uyuşturmaktır; saygısızlıktır, ilkesizliktir, geçmişine saygısızlıktır, cedde saygısızlıktır...

 

'İlim Çin'de olsa al gel' diyen peygambere saygısızlıktır...

 

Sen kimsin ki, ilkeler eve devrimlere 'Köpekleştirme' diyorsun...

 

Arkadaşlar, bu tahammül sınırlarını zorlamaktır...

Evet, Ömer Tuğrul İnançer'in 1 Kasım 1928 Harf Devrimi ile ilgili sarf ettiği “İnkilap mı? İnkilap ne demek biliyor musunuz ‘Köpekleştirme’ demektir. Bu memlekette inkilap (köpekleştirme) yapılmıştır" sözleri büyük tepki çekti. 

 

CHP’li Akif Hamzaçebi çağıranları istifaya davet ederken, MHP’li Oktay Vural bu sözlerin Türk milletine hakaret olduğunu söyledi. Skandal sözlerin yayınlanmasından sonra gözler Meclis Başkanlığı'na çevrildi. 

 

Meclis'ten beklenen açıklama Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Umman'da olması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Başkanlığı İdari Teşkilatı'ndan yapıldı.

 

Türkiye Büyük Millet Başkanlığı İdari Teşkilatı'nca Ömer Tuğrul İnançer'in her yıl aralık ayında Konya'da yapılan ve bütün devlet erkanının katıldığı Şeb-i Arus törenlerinde de Hz. Mevlana'yı anlattığını belirtilerek, "Konuşmacının söz konusu haberde öne çıkarılan ve konferansın konusuyla bağlantılı olmayan ifadeleri, tamamen şahsi değerlendirmelerini yansıtmaktadır" ifadesi kullanıldı.

 

 

TBMM İdari Teşkilatından, 5 Aralık'ta TBMM'de düzenlenen "Hz. Mevlana'yı Anlamak" konulu konferansla ilgili olarak bir basın organında çıkan "Meclisin içinde skandal sözler" başlıklı haberle ilgili açıklama yapıldı.

      

Açıklamada, TBMM İdari Teşkilatı olarak, personelin mesleki ve kişisel gelişimini sağlamak üzere çeşitli eğitim programları ve konferansların düzenlendiği bildirildi.

      

Bu kapsamda daha önce de İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ferhunde Öktem, Taha Akyol, Cihan Ünalı ve Abdülkadir Çevik gibi konusunda uzman pek çok ismin söz konusu konferanslar için kuruma davet edildiği ve bir kısmına milletvekillerinin de katıldığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

      

"Aynı şekilde, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslat  yıl dönümüne denk gelen aralık ayında da Hz. Mevlana'yı anlatmak üzere, ülkemizde Hz. Mevlana konusunda en yetkin fikir adamlarından biri olan Ömer Tuğrul İnançer davet edilmiştir. Konferansın konu başlığı 'Hz. Mevlana'yı Anlamak' olarak belirlenmiştir. İnançer, her yıl aralık ayında Konya'da yapılan ve dahil bütün devlet erkanının katıldığı Şeb-i Arus törenlerinde de Hz. Mevlana'yı anlatmaktadır. Konuşmacının söz konusu haberde öne çıkarılan ve konferansın konusuyla bağlantılı olmayan ifadeleri, tamamen şahsi değerlendirmelerini yansıtmaktadır."

 

ÇAĞIRAN İSTİFA ETSİN

Akif Hamzaçebi (CHP Grup Başkanvekili): Meclis yönetiminin bu kişiye eğitmen olarak Meclis’e çağırmasıyla Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlar, aynı zihniyetin ve kafanın göstergesidir. Bu kişilerin cumhuriyet, eşitlik, özgürlük, laiklik, çağdaş ve modern hayatla sorunları var. Kadınlara özgürlük veren cumhuriyet bu nedenle kötüdür. Bu kişiyi Meclis’e kimlerin çağırdığını bilmek istiyorum. Sorumlusu derhal istifa etmelidir.

 

Oktay Vural Böyle bir kişi Meclis çalışanlarına neyin eğitimini verir? Sözleriyle millete hakaret eden kişinin Meclis’teki eğitim programında ne işi vardır? Hangi zihniyet bunu davet etmiştir? Açıkça millete hakaret edilmiştir. Ne demek köpekleştirme? Mevlana’yı anlatmak için bundan daha kötü biri seçilebilir mi? Mevlana, dürüstlüğün, temizliğin, hoşgörünün ve sevginin temsilcisidir. Eğer Meclis personeline eğitim verilecekse dürüst yönetim nasıl olur, insanlara zulüm yapmadan yönetim nasıl olur, yolsuzluk yapmadan ülke nasıl yönetilir onları öğretecek kişileri çağırsınlar.

 

Programı yapan TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı’nın Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi’ye bağlı olduğu belirtildi. Konukların isim listesinin Meclis Başkanlığı’na gönderilmediği de öğrenildi. TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı adına yapılan yazılı açıklamada ise “Konferansın konu başlığı ‘Hz. Mevlana’yı Anlamak’ olarak belirlenmiştir. İnançer, her yıl Konya’da yapılan ve dahil bütün devlet erkanının katıldığı Şeb-i Arus törenlerinde Hz. Mevlana’yı anlatmaktadır. Konuşmacının söz konusu haberde öne çıkarılan ve konferansın konusuyla bağlantılı olmayan ifadeleri, tamamen şahsi değerlendirmelerini yansıtmaktadır” denildi. 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA