DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ

30.10.2014 tarihinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde öğretim üyelerinin katıldığı rektörlük seçiminin ilk aşaması tamamlandı. Mevcut Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin 205 oy alırken, Prof. Dr. Fatih Coşkun Ertaş 78 oy, Prof. Dr. Mahfuz Elmastaş 77 oy, Prof. Dr. Osman Demir 70 oy, Prof. Dr. Mustafa Baloğlu 23 oy, Prof. Dr. Çetin Bektaş ise 1 oy almıştır. Bu durumda seçimin birinci aşaması tamamlanmış olup en yüksek oyu mevcut rektör almıştır.

Gelelim bundan sonraki sürece: Yapılan seçimin sonucunda ilk altıya giren adayların isimleri YÖK’e gönderilecektir. YÖK, bunlardan üçünü eleyecek ve kalan üç kişiyi Cumhurbaşkanlılığına gönderecektir. Bu durumda YÖK’ün hangi adayı eleyeceği ve Cumhurbaşkanlığına gönderdiği üç adaydan hangisini Cumhurbaşkanının seçeceği henüz belli değildir. Dolayısıyla en çok oy alan mevcut Rektör ile en az oy alan Prof. Dr. Çetin Bektaş’ın rektör olma şansı hemen hemen eşittir. Bundan sonraki seçim sürecini etkileyen faktörler neler olacaktır.

Öğretim üyeleri oylarını vermişler ve tercihlerini belirtmişlerdir. Fakat, henüz, çalışan memurlar, öğrenciler, veliler, Tokat’ta yaşayanlar, esnaf, memur, zanaatkar, iş adamı gibi geniş kitlelerin kanaati ortada değildir. Bundan sonraki süreçte bu kitlelerin görüşleri etkili olacaktır. Belirleyici olan Cumhurbaşkanımız Sayın Tayip Erdoğan, halkın tercih ve teveccühlerini dikkate alan bir yönetim anlayışı olacaktır. Çünkü herkes bilmektedir ki, mevcut rektörün 205 oy alması bir zafer değildir. 78 oy alan Fatih Bey, 77 oy alan Mahfuz Bey ve 70 oy alan Osman Bey, mevcut yönetim karşısında alması gereken oyları almışlardır. Bu şahısların yönetimden gelen güçleri olmadığı için ancak çıkabilecek sonuç bu kadardır. Mevcut rektörün seçim sürecine yönelik olarak aldığı kadrolar, verdiği vaatler ve diğer faktörler çıktığında hali hazırda alınan oyun bir memnuniyet ifadesi edecek boyutta olmadığı anlaşılacaktır. Çünkü karşı cepheyi oluşturan her üç şahsın oy oranı bu memnuniyetsizliğin ifadesidir.

 

Bundan sonra yapılacak olanlar, atanacak rektörün belirlenmesinde büyük rol oynayacaktır. Bu hususta geniş kitlelerin istek ve talepleri doğrudan Cumhurbaşkanımızın makamına iletilmek üzere faks, mektup gibi taleplerini iletmektir. Çünkü yönetimin gücü sadece öğretim üyelerini ilgilendiren bir mesele olmayıp, üniversitede çalışan öğretim görevlilerini, asistanları, çalışan memurları, güvenlik görevlilerini, hizmetli çalışanlarını ilgilendirdiği gibi öğrencileri, velileri, esnafı, iş adamını, toplumsal örgütleri de ilgilendirmektedir. Özellikle toplumsal önderlik yapan kurumların kitlelerin seçilecek rektörle ilgili kanaatlerini oluşturmada toplumu yönlendirmek görevi vardır. Sürecin demokratik bir şekilde tamamlanması için bu gerekli bir adımdır. Bireysel anlamda da yapılacak iş vardır. Her birey yönetimi belirleme hakkını kullanmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup veya faks çekebilirler. Dolayısıyla rektörlük seçimi, daha katılımcı ve daha demokratik bir hal almış olacaktır. Bu seçimde bizler oy kullanmadık diyenlerin böylesine önemli bir güçlerinin olduğunu hatırlatmak isterim.

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER Türk pasaportu ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1- KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ? TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 - KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA