DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Osman YILDIZ
Osman YILDIZ
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 16 -

KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -16-

Öksüzler Camiinin köşebaşında bulunan bir kahvehanenin gözlerden uzak bir masada toplanan birkaç öğretim üyesi yaklaşmakta olan seçim sürecini değerlendirmekteydi. Konu dönmüş dolaşmış ve Kumpas’a gelmişti. Kumpas neden gitmeliydi? Varılan sonuçta öyle bir liste çıkmıştı ki, kahveciden istenen bir kağıdının üzerine şu notlar düşülmüştü:

1.Kumpas neden gitmeliydi?  Yönetimi devralmadan önce, demokratik bir üniversite kuracağına söz vermişti.  Oysa, demokrasi yerine totaliter bir yönetim tarzı belirlemişti. Verdiği sözler arasında “bir kişiye birden fazla görev verilemeyecek”  demesine rağmen bunu yapamadığı için gitmeliydi…

2. Farklılıklarımız zenginliğimiz dedi, fakat  farklı olanlara zenci muamelesi yaptığı için gitmeliydi…

3.Odasına çağrıldığı insanlara “kurumsal ol diyerek tehdit etti ama kendisi kurumsal olmadı ve yukarıdan baskıcı bir şeklide fakülte kurullarına seçilecek adamlara maşalarıyla müdahale etti ve fakültelerden itiraz gelince yukarı öyle istiyor denildi. Özellikle Ziraat Fakültesinde yaptığı uygulamalar tam bir totaliterizim örneği idi….

4. Ziraat fakültesindeki bölüm başkanlarını toplayarak Kendisine rakip olan Prof.Dr. Güngör Yıldız’ın yanında olanları “ayağınızı denk alın diye tehdit etmiş ve kurumsallıkla alakalı olamayan bir davranış sergilemiştir.  Bu, baskıcı zihniyetin açık bir örneği idi.

5. Kara Kenan; Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu müdürü iken ve aynı zamanda Rektör Yardımcısı iken üniversitenin bazı yüksek okullarında başlattıkları güya gönüllü olarak yapılan bir şeymiş gibi bir uygulama başlattılar: Örneğin Zile Meslek Yüksek Okulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Tokat Meslek Yüksek Okulu gibi   gece ücretlerinin %25 ini hocaların bağışlayacağı şekilde bir form düzenleyerek hocalara imzalatıp gece ücretlerini kesmişlerdir. Buna karşı çıkan  hocaların elinden dersler alınarak  cezalandırma yoluna gidilmiştir. Bu işte o derece ileri gidilmiştir ki, o tarihlerde ben Doçent olmama  rağmen ilgili ders benden alıp  yandaş bir öğretim görevlisine verilmiştir.

6. Merkezi Araştırma Laboratuarından Prof.Dr. Hüseyin  Gönen’le beraber Kumpas Şahin  bütün stratejiyi belirleyerek istedikleri cihazları almanın yoluna gittiler. Bütün bunları yapan Kumpas Şahin; “biz bölgede olmayan cihazları buraya alacağız” diyerek kendi yalaka takımının gönlüne yarayacak  şekilde merkezi laboratuara, hem Kimya Bölümünde hem de Ziraat Fakültesinde hemen hemen aynı işlevleri yerine getirecek bir cihazı almıştır. Projede nelerin yapıldığını projede var olan birçok kişi dahi haberdar edilemeyerek küstürülmüş ve diskalifiye edilmiştir.  Dört yıllık süre zarfında hala birçok cihaz alınamamıştır ve laboratuar aktif hale getirilememiştir.

7. Kumpas Şahin paralel yapının elemanları ile her şeyini paylaşmıştır ki, bunların başında Zikriya Tutkal gelmektedir. Baş danışman Zikriya Tutkal üniversiteden ayrıldıktan sonra bile her hafta Kumpas Şahini özel olarak ziyarete geliyordu. Neden acaba?  İleri dönük planlar mı yapıyorlardı? Herhalde eşini oraya aldırdı, işini tamamladı diyenlerin aklına şaşmak gerekir.  Şimdi hepsi saklanıyorlar. Yerin dibine girdiler nedense. Şimdi ben bunlardan değilim görüntüsü vererek bir algı yaratmaya çalışıyor. Hatta hem kendisi hem de Kara Kenan bu sıralar ellerinde telefonla Kumpas Şahin’in şu an başbakanımızla olan resmini sağda solda göstererek “biz güçlüyüz” algısı oluşturmaya çalışıyorlar.

8.Paralel bağlantılar gizli bir strateji ile yürütülmektedir: Paralelci Hüseyin Asılyurt’u görevden almış gibi gösterip hala ilişkilerini devam ettirmektedir. Hüseyin Asılyurt , başhekim;  hem de döner sermayeden sorumlu başhekim yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

9. Ayrıca göreve ilk geldiklerinde üniversitenin en kritik birim olarak bilinen Bilgi İşlem’in başına Mustafa Tenekeciyi  getirmiştir. Tenekeci, herkesin bilgisayarlarını takip ederek, Kumpas’a bazı özel bilgiler taşımıştır.

10. Paralelciler deşifre olmaya başlayınca göstermelik olarak adam tırpanlamaya başlamışlardır. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğünden Naim Çağamanı almışlardır fakat nedense Mustafa Duman Bakır’ı almamışlardır.  Kumpas Şahin Paralelcilerin başı olan Tıp Fakültesi Dekanını bir taraftan da dengede tutmak için görevde mi tutmaktadır?

11. Oysa, Fen Fakültesinden İskender Parmaklı’yı nerede saklayacaktır. Yine Kenan Dertsiz’i nereye sokacaktır?  Bunları saklaması Kumpası kurtarabilecek midir? İktisat Fakültesinden Murat Salyalı’yı yine İktisat Fakültesinden Halit Çiçekçilik’i nereye saklayacaklar? Özellikle Tıp Fakültesi ve Dişcilik Fakültesindeki yapılanmalar, onlar nasıl olacak?

12. Bu sıralar Mustafa Ballıoğlu ve Prof. Dr. Mahfuz Çakmaktaş da aday olmuştur. Bakıldığında Güngör Yıldız, Ziraat fakültesinden; Osman Timmur hocayı destekliyor. Adnan Çiçekçilik de Ziraat fakültesinden bu ikisini destekliyor. Yani Ziraat Fakültesi Kumpas dan memnun değil;  pekala Fen edebiyat fakültesinden Mahfuz Çakmaktaş aday;  onlar da memnun değil, İktisat fakültesinden Fatih Çoşkun Yiğittaş aday, İktisat Fakültesi de memnun değil. O zaman Kumpas’tan kimler memnun? Tabi ki sadece paralelciler.

13. Ayrıca İktisat Fakültesi, Beden Eğitimi Yüksek Okulu, Doğa Bilimleri Fakültesi kendi fakültelerinden elemanlar tarafından yönetilmemektedir. Bu durum onun diğer  önemli handikaplarından biridir. Eğitimi Fakültesine paralelci bir profesör bulamadığı için atama yapamayan Kumpas, bu görevi kendisi vekalet ederek yürütmektedir.  

14. BAP projelerine ayrılan parasal kaynaklar incelendiğinde görülecektir ki;  kendi yandaşlarına peşkeş çekilmiştir.

15. Kumpas Şahin seçim süreri yaklaştıkça seçim öncesi dikkate bile almadığı Ak partili yöneticileri bu sıralar her türlü numarayla  yanına çekmeye çalışmaktadır?

 

Şimdilik on beş madde olarak yazılan bu kağıt parçası, aslında bir çok şeyi açığa vuruyordu. Masadakiler bir başka gün yine beyin cimlastiği yapmak ve fikir paylaşımında bulunmak üzere kahvehaneden ayrıldılar. (Devam edecek) (Bakın yine diyorum: Bu bir romandır…) 

NELER SÖYLENDİ?
@
Osman YILDIZ

Osman YILDIZ

DİĞER YAZILARI İTİNA İLE ŞEYTAN TAŞLANIR ADEM’İN ADAM OLMASI STİRLANDİNGO SIFIRA İNAT, BİRİZ TEOG SINAVI VE MUHTEMEL FETÖ GİRİŞİMLERİ CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VARAN1 Müfredat tartışması mı? MAVİ KÖŞKÜN LAMBASI KANUNLARIN RUHU KAPI ARALIĞİNDAN DÜN ve BUGÜN SİYASET TOPTAN YUVARLAKTIR – DEVLETLÜ AHMET TÜRK “ALTI OK”TAN BEKLEDİKLERİMİZ EVET Mİ HAYIR MI TOKAT GOP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ 1 İÇİN BİR TEKZİP YENİ ANAYASA SÜRECİNDE TERÖR ve MHP SİYASET-NANEDEN SEÇMELER RİZE ZİLETİ VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖR ve DİL KIÇI HÖLLÜKLENMEMİŞ BEYLER Türk pasaportu ŞU BİZİM AVRUPA SEVDAMIZ TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ İÇİN SAMİMİYET TESTİ -1- KİM BU? REKTÖR MÜ? TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ FETÖ 4 BİR KUMPAS DAVASININ ANATOMİSİ ÜZERİNDEN – TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖR MUSTAFA ŞAHİN İSTİFA ETMELİDİR… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ VE FETÖ YAPILANMASI -1- KÜÇÜK BİR FETÖ TARİHÇESİ BİR ŞEYE HAYIR DEMEK: MİLLİYETÇİLİK VE AKP GOPTUM ÇOK GOPTUM BEYAZ ADAM BOŞ KONUŞUYOR PARALEL AVCILIK OSMANLI-CA - TÜRK-CE TOKAT GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİNDE NİHAYET… TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİMİN ‘E’ si FETULLAH'IN ‘F’ sine NASIL DÖNÜŞTÜ? TOKAT GÜNDEM GAZETESİ YAZARI HAMZA SOYKAN’IN DİKKATİNE KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -21- GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİ VE SÜREÇ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -20- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI -19- KIBRIS TÜRK’Ü ve TÜRK KAHVESİ KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI – 18 – KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI ÜZERİNE MÜLAKAT KUMPAS VE ŞÜREKASI -17- KUMPAS ŞAHİN VE ŞÜREKASI - 15 -
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA