DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

SİVAS’IN KIŞ FAKİRLİĞİ

Sivas, zenginliklerinden birisi olan kışından, kar etmeyi beceremeyen illere örnek olarak daha ne kadar uyuyacak bilemiyorum.

Bazıları hemen itiraz edecekler. Kışdan zenginlik olur mu diyecekler. Bakabilirsen görebilirsen olur. Bugün kayak merkezlerinin var oluş nedenleri kış değil mi? Yanı başımızdaki Erciyes ile Palandöken, Ilgaz, Davraz, Kartalkaya, Uludağ kışın canlanan para kesen yerler değil mi? İsviçre’nin Davos kentinin özelliği ne? Dağlar ve kış değil mi?

Sivas’ta kış dersen mevsimin yarısı en azından.Dağ dersen dünyaya yeter özellikte ve sayıda..Ama tesis yok.O nedenle de kış Sivaslı için beyaz kıyamet.Zülüm ve işkencenin adı oluyor.

Her dağ da kış sporları yapılamaz. Öncelikle çok soğuk olmaması gerekiyor. Ayrıca vahşi hayvanların çok olmaması gerekiyor. Uçurum ve çığ tehlikesi olmaması gerekiyor. Fazlaca ağaçlık olmaması da gerekiyor.

Sivas dağlarının zenginliğine bir erebilse, kışın kış sporları için yazın ise spor kamp alanı olarak kullanılabilecek tesisleri kazanabilir. Merkezi bir yerde ulaşım kolaylığı olan bir yer es geçiliyor. Nedeni tesis yok. Tesis zor mu desek, il özel idaresinin o kadar kaynağı içerisinde dağlarımızı canlandırmaması hayret edilecek bir şey.

Ticaret ve sanayi odası 2023 vizyonu olarak Sivas’ı 2022 de kış sporları için olimpiyat merkezi olma hedefi koyuyor. Ama ne yaptı dersen ortada yazıdan başka bir şey yok.Demek ki hedefi görenin önce hareket etmesi gerekiyor.STOS bir dağı seçecek ve oraya tesis yapacak.Aynı şeyi üniversite yapacak.Spor bölümü olan üniversitenin kış sporları için bir merkezinin olmaması üzüntü veren bir durumdur.Üniversite içerisine otel yapacakları paraya bir daha kış sporları merkezi yapabilirlerdi.İl özel idaresi,Üniversite,STOS,Sivasspor seçilmiş bir dağda tesis yaptıklarında işte sana kışı kar haline getirmenin ilk adımı açılmış olunacaktır.belediye de katılabilir.Spor il müdürlüğü derken yanına özel sektör katılınca işte sana yaz kış işleyen bir kazanım alanı.

Sakar dağı, Yıldız dağı, Tecer dağı, Gürlevük dağı hatta Merakum. Bu tür tesisleşme için yol gözleyen dağlarımız. Bu sıralamaya Kızıldağ, Bey dağı, Köse dağını Asmalı, Yılanlı, Dumanlı Dilmaç dağlarını

katarsanız en azından yirmi dağın bu iş için ne kadar uygun olduğu görülecektir. Ama hem ulaşım kolaylığı hem de şehir merkezine yakınlığı açısından en uygun üç dağımız bulunmaktadır. Sakar, Tecer, Yıldız dağı.

Belediye seçimlerinde artık belediye başkanları gerek kent içi ırmaklarının değerlendirilmesi ile Sivas dağlarının değerlendirilmesi üzerinde de kafa yormalılardır.

Sivas’ kış festivali yapınca o zamana özgü karsızlığı görüp de alaya alanlara ve bu işin önünün kesilmesine neden olan bilinçsiz, bilgisiz, kişiler, siyasiler ve medya mensuplarına diyeceğiz tek şey var. Bedeniniz demem ama ruhunuz kar altında kaldı mı? Sivas’taki kışı görüp o günkü düşündükleriniz için utanmak tamısınız?

Kar bebeği yarışması, kar güreşi Sivas’tan literatüre girecekti. Engel oldunuz. Belediye başkanı sayın Aydın’da sürdürmeyerek Sivas’ın küçük ufkuna hapsoldu. Boşuna dememişler. Az gelişmiş memleketi az gelişmiş kafalar kalkındıramaz.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA