DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ…

Usul usul, sessizce ve emin adımlarla sürükleniyoruz korktuğumuz mecraya…

Birkaç eşkıyanın işi denilerek üstün körü geçiştirdiğimiz olaylardan gelinen nokta zorunlu görüşmeler, tavizler, müzakereler ve taahhütler…

Türkiye’nin bütünlüğüne kasteden iç ve dış mihraklar ile “İç İşlerimiz” ve “Dış İşlerimiz”  bir olup gerekli adımları atıyorlar…

Ülkemiz hayli çetin saldırılar altında… Ankara’da Bayrak ile yürüyenler, Hakkâri’de Bayrak ile yürüyememekle suçlanıyor, itham ediliyor. Kim tarafından? Hakkâri’deki asayişten sorumlu olanlar tarafından…

Önemli siyasetçilerimiz Sivas’ın ötesine geçememekle suçlanıyor, itham ediliyor, ayıplanıyor. Kim tarafından? Cevap ortada…

Bölünüyoruz düşüncesi, evhamlı vatandaşın, devletçi siyasetçilerin, statükodan beslenenlerin, işgüzar vatanseverlerin paranoyası mıdır?

Ülkenin vatandaşları ve müesses nizamı yerli yerinde duruyor da, algılananlar bir “sayrıdan” mı ibaret? Ya da iktidar heveslilerinin geliştirdiği politik bir yaklaşım mı?

Bizim etimizi kopartan, sızısını iliklerimize kadar hissettiğimiz bu acının elle tutulur, gözle görülür dayanağı nedir?

Geçmişten günümüze kadar geçirdiğimiz evreler, kültürü, sporu, dili, dini, etnik unsurları ve daha birçok hususta geldiğimiz nokta ortada. Türk’ün Türklükten, Dindar’ın Dinden, Milletin Milletten, Biz’in Bizden kopuşunu, balkondan sarkan evladını aşağıda bekleyen ana gibi seyretmek değil de nedir?

 Toplum olarak her korkumuzu, çaresizliğimizi sineye çekmemizin, adım adım korktuklarımıza maruz kaldığımız halde, bunca duyarsızlığımızın nedeni, temsil hakkını teslim ettiğimiz seçilmişlerimize olan güvenimiz midir?

Ülkenin sürüklendiği, bertaraf edilmesi hayli zor olan tehlikeli gidişatı; “makarna-oy” teorisi (ihtimal dâhilinde olsa da) ile açıklamanın tamamıyla realist bir yaklaşım olduğu kanaatinde değilim.

Milletteki kaygısızlığa; Meclis kürsüsünden Sayın Vekillerin ettiği yemine sonuna kadar bağlı kalacakları inancının etkisinin olduğunu söyleyebiliriz.

Bilindiği üzere Sayın Vekiller: “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma, Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” diyerek görevlerine başlıyorlar.

Yukarıda ki Yemin Metni; TBMM’ye Milletvekili olarak seçilen kişilerin yasama faaliyetlerinde bulunabilmesi için Meclis kürsüsünden, kamuoyuna açık bir şekilde okunması mecburi olan metindir.

Yemin metninde; Türklük var, şeref var, Anayasa’ya sadakat, Atatürk İlkeleri’ne bağlılık var hukukun üstünlüğü var, kısacası şerefli ve haysiyetli birisini bağlayacak unsurların tamamı mevcut.

Türk Milletini temsilen orada bulunan ve bu yeminle göreve başlayan herkesin şerefli ve namuslu olduğunu düşünmek zorundayız.

Artık “Zehir Yasası” ya da “Bölünme Yasası” olarak tabir edilen bir yasamız varsa; Vatanın bir çakıl taşına zarar getirecekse, milletin ayrışmasına bir katre katkıda bulunacaksa, “Kanla-İrfanla”  elde edilen devletimize zararı dokunacaksa ve bütün bunları bilerek bu yasaya katkı da bulunmuşsa, Vatanı her şeyden aziz bilen bir Türk olarak emeği geçen herkesi; şerefsiz ve namussuz ilan etmek hakkına sahip olduğumu düşünüyorum.

Başkanlık, yarı başkanlık, Türk tipi başkanlık ve diğer heveslere; makam ve mevkii telaşıyla, inanmadığı halde katkıda bulunanları da haysiyet ve namus sorgusuna tabii tutma hakkına sahip olduğumu belirtmek istiyorum…Bir istisna; gerçekten faydalı olacağı kanaati taşıyıp, iyi niyet ile destek olanları tenzih ettiğimi de ayrıca belirtmek istiyorum…

Anadolu’dan Türklüğü silerek, ucube gayretler ile yeni bir millet tarifine soyunanlara karşı bu oyunu bozabilecek miyiz?

 Bu ülkeyi Hakkâri’ye gidilemez hale getirenlere karşı, Hakkâri’deki vatandaşı devletsiz bırakarak örgütün kucağına itmek suretiyle maksadına hâsıl olacaklarını düşünenlere karşı ayakta kalabilecek miyiz?

“Biz olduğumuz sürece bu vatanı kimse bölemez” diyerek vatanı koruyabilecek miyiz?

Unutmayalım ki; Tarihin ortadan kaldırdığı devletlerin tamamında, çöküş vatanseverlere rağmen olmuştur.

Tarihten silinen devletlerin tamamında hazin son; emperyalizmi müttefik edinen ihtiraslı yöneticiler eliyle gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nden önceki devletimiz de aynı gerekçelerle zayıflamış ve nihayete ermiştir.

Kapitülasyonlarla başlayan ve sürekli yenisini vererek sürdürdüğümüz imtiyazlar neticesinde alışık olduğumuz bir imtiyaz geleneğimizin oluştuğu muhakkak.

Evimizden, okul kantinlerinden, oturduğumuz yerden, sızlanarak korunacak değerlerimiz mevcut değildir. Hiçbir değer oturularak korunamaz. Söz konusu vatansa asla mümkün değildir...

 İllegal yollara sapmadan, demokrasinin sunduğu nimetlerden doğru biçimde faydalanarak bu tehlikeli süreci bertaraf edebiliriz. Yıkıma giden süreçte gerekirse her bir vatandaşa derdimizi, bıkmadan usanmadan anlatmalıyız. Neden böyle düşündüğümüzü doğru biçimde anlatarak milleti yanımıza almaktan başka çaremiz olduğunu sanmıyorum…

Millete dönülecekse dönelim artık… Hani; “Söz konusu vatansa gerisi teferruattı ya”, madem bölünüyoruz, şimdi değilse ne zaman?

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA