DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK?

Silivri’de devam eden Ergenekon yargılamalarında sürpriz bir gelişme oldu. Geçmişte 33 silahsız askerin katliam emrini veren, bir zamanlar PKK’nın eylem kanadının başı ve örgütün İkinci Adamı olan Şemdin Sakık  “Deniz” kod adlı gizli tanık olduğunu ve bundan böyle tanıklığını açık olarak yapmak istediğini söyledi…

Gündemi Şemdin Sakık’ın verdiği ifadeler değil, gizli tanık olması ve kendisini ifşa etmesi sarsmıştır.

Gizli tanık ve itirafçı olanların büyük çoğunluğunu eski PKK’lılar oluştururken, geriye kalanların da eski siyasetçi ve devlet görevlileri olduğu bilinmeyen bir şey değildi.

İtirafçıların en önemlilerinden birisi Kanada’ya yerleşen ve din değiştiren Tuncay Güney’dir. Diğer bir itirafçı da 1997 yılında PKK’nın kuruluş kadrosuna katılan ve Abdullah Öcalan’ın yakın akrabası olan Abdulkadir Aygan’dır. Abdulkadir Aygan: 12 Eylül öncesi sol eylemler gerçekleştirmiş, silahla vurularak yaralanması neticesinde Abdullah Öcalan tarafından hastanede bizzat ziyaret edilen bir isimdir. Başka bir önemli husus ise verdiği ifadeler sonrası terörle mücadelenin öne çıkan isimlerinden Emekli Albay Abdulkerim Kırcı’nın intiharına neden olmasıdır. Abdulkadir Aygan terör dışında fuhuşa aracılık etmekten ve silahlı gasptan da yargılanmış bir isim. Şaşırtıcı olmayan benzerlikleri ise Tuncay Güney’in de benzer şekilde nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giymiş olmasıdır. İtirafçıların ve gizli tanıkların imajlarını noktalayarak Sakık olayına geri dönelim…

Şemdin Sakık itiraflarında özellikle iki hususun altını çizmeye çalışıyor; Birisi 33 Askerin katledilmesinde eylem emrinin örgütün tepesinden geldiğini iddia etmesi ve askerlerin güvenliksiz bir şekilde sevk edilmesine nasıl göz yumulduğudur. Diğer üzerinde durduğu konu ise Gaffar Okkan suikastının örgütler üstü daha profesyonel bir organizasyon olduğu. Gaffar Okkan suikastında da askerlerin kurşuna dizilmesi hadisesinde de şimdilik bizim bildiğimizden, düşündüğümüzden ya da iddia ettiğimizden fazlasını söylemiş değil.

Gizli tanıklar üzerinden yürütülen yargılamanın kamu vicdanını ne derece tatmin edeceği en önemli sorundur. Kaldı ki Deniz kod adlı tanığın kimliğini ifşa etmesi neticesinde, Eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ anında tepki gösterdi. “Bizim mücadele ettiğimiz, yakaladığımız teröristler aleyhimizde tanıklık ediyor” diyerek, dava sürecinde sıklıkla eleştiri konusu olan ve herkesin vicdanına dokunan bu duruma tepkisini ortaya koydu.

Yargılama kritik eşiğe gelmiş olmalı ki, Şemdin Sakık kartlarını açık oynama kararını vermiş olsun. Şemdin Sakık’ı dikkatle takip edenler kapanmayan önemli hesaplarının olduğunu bilirler. Özellikle Abdullah Öcalan ve kardeşi Sırrı Sakık ile olan husumetleri bilinmektedir. Kendi kimliğini deşifre etmesi, yargılama sürecinde bulunduğu taleplere karşılık bulamamasından da kaynaklanmış olabilir.

Ergenekon yargılamalarının dayanaklarının son derece şaibeli isimler üzerinden yürütülmesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir numaralı düşmanı olan eski örgütçülerin ifadelerine dayandırılması yargının sonucunu tartışmalı hale getirmiştir.

Aynı zamanda serüvenin sonunun; Ergenekon olarak nitelendirilen örgüt ile PKK’nın iç içe geçtiği tezine yani aynı terör örgütünün farklı iki kolu, hücresi olduğu varsayımına dayandırılacağı kanaatine yol açmıştır.

Bundan dolayıdır ki; Zaman zaman İmralı’daki ikametgâhından yaşam belirtisi alınamayan, bazen tecritte denilerek, bazen kendisinin görüşmek istemediği söylenerek, bazen de rahatsızlığı bahane gösterilerek gözlerden uzak tutulan Abdullah Öcalan’ın da “Gizli Tanık” olabileceğine dikkat çekmek istiyorum. Bu şüphenin başka bir dayanak noktası da geçtiğimiz aylarda kendisinin “Bursa da ki MİT misafirhanesinde kaldığı söylentileridir. Hatırlanacağı üzere uzun bir süre sesi soluğu çıkmayan Öcalan meselesi son derece şüphe uyandırmış ve Meclis’te Soru Önergelerine bile konu olmuştur.

 Bu tezi kuvvetlendiren esas husus; bu dava kapsamında Şemdin Sakık’ın ifadelerine gereksinim duyuluyorsa, bu konularda oldukça önemli bilgilere! Sahip başka isimlere de ihtiyaç duyulması kaçınılmazdır.  Mesela “Yeşil” olarak bilinen faili meçhul cinayetlerin ve terörle mücadelenin Karakutusu Mahmut Yıldırım’ın bildiklerine ihtiyaç duyulması da son derece doğaldır. Hatta Yeşil’in bildiklerini öğrenmeden verilecek bir karar hiçbir zaman net olmayacaktır.  Bu durum şimdilik biraz daha uzak bir ihtimal olarak görülebilir. Ne var ki; Abdullah Öcalan’ın gizli tanık olma ihtimali Yeşil’in ki kadar uzak bir ihtimal değildir. PKK itirafçılarına, eski örgüt yöneticilerinin ifadelerine ihtiyaç duyulan bir dava da örgütün en salahiyetli isminin bu davadan muaf olması düşünülemez. Hiç değilse Yüce Mahkeme; Şemdin Sakık’ın ve Abdulkadir Aygan’ın ifadeleri ile Öcalan’ın ifadelerini karşılaştırma ihtiyacı hissedecektir.

Şemdin Sakık’ın deşifre olması ile birlikte ok yaydan çıkmıştır. Bundan sonra karşılaşacağımız sürprizlere hazır olalım…

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA