DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!)


Cumhuriyetin 89. Yaşı kutlu olsun, mübarek olsun… Ankara ve yurdun muhtelif yerlerinde Cumhuriyetin ilanının yıl dönümünü kutlamak isteyen yüz binlerce insan mukavemet ile karşılaştı.

Daha dün; Milli Bayramlar stadyumlarda kutlanmamalı! Diyenler, kalabalıklara; stadyuma teşrif etmiyorlar diye biber gazı ikram ettiler… Üstüne de bir miktar tazyikli soğuk su…

Cumhuriyet nesline, Cumhuriyet Polisi karşı koydu… Cumhuriyet yürüyüşüne iştirak etmek için Ankara’ya gitmek isteyen insanlara terminallerdeki otobüs firmalarının bilet satması engellendi.

Ağız tadıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak için toplananların coşkusuna “terör örgütü nümayişi”  ithamında bulunuldu, bizatihi muamele de ona göre yapıldı.

Gelişmenin faziletlerini idrak etmek ne kadar faziletli ise dönüşümün garabetini idrak etmekte o denli faziletlidir…

 Demokratik, Laik Cumhuriyet Türkiye’si gelişiyor mu, dönüşüyor mu üzerinde ziyadesiyle tartışılacak bir husus, lakin tartışılamayacak bir hakikat var ki; Millet olarak da, Devlet olarak da farklılaşıyoruz.

Millet olarak; Milli değerlerimizi manevi kabullerimizden usul usul çıkartıyoruz, ya da çıkartılmasına göz yumuyoruz.

Devlet olarak; Milli değerlerimize olan sadakatimiz sorgulanır vaziyette…

Milli ve Dini Bayramlarımız her alanda olduğu gibi “Ötekinin” olarak görülüyor, hassasiyet de ona göre şekilleniyor.

Milli Bayramlarımız; Laik Statükocuların! Sahasında kutlanıyor, Devlet de öyle olmasını arzular gibi bir yaklaşım içinde. Laik Statükocular; Dini Bayramlarımızı “Mevcut Statükocuların” hurafesi gibi görüp, ona göre tavır geliştiriyor.

Gerçek olan ise; son derece “aşınmış vaziyette” değerler yorgunuyuz.

Liberal Statükonun hoş görüsünden; yeterince militarist olmayanlar nasiplenemezken, duraklarda, dershane önlerinde bomba patlatanlar, askeri polisi katledenler oldukça istifade etmektedir.

Demokrasinin hücrelerine kadar işlemiş tek hakikat; “Yollar yürümekle aşınmazdır”

Silah ve her türlü şiddet metodu ile Devletten istediğini kopartanlar mevcutken, terör şebekesi ile aynı masada oturmayı içerisine sindirebilen bir iradenin Milletin coşkuyla idrak etmesi gereken bir bayramı kimseye zehir etmeye hakkı bulunmamaktadır.

Statükonun el değiştirmesi de istibdadın kaynağının yer değiştirmesi de kimsenin siciline olumlu yansımaz. Her saltanatın ihtişamı da zulmünün kalesi de yıkılmaya mahkûm ve mecburdur, neticede “Her şey aslına rücû eder…”

Geçmişte Cumhuriyetin kazanımlarından şahsi olarak istifade etmeyi onur sananlar, Millet ile arasına ördükleri duvar sayesinde, ayrıcalıklı seçkinler zümresi oluşturarak nemalananlar nasıl acı çekiyorsa, gün gelecek dini değerler üzerinden siyasi ve ayni ve nakdi kazanımlar elde edenler aynı akıbete uğrayacaklar…

Atatürk’ün millete armağan ettiği ülkeyi ve değerleri, Cumhuriyetin değerlerini ayaklar altında ezdirenler bir gün gelecek o değerlere muhtaç kalacaklar.

Nasıl ki; geçmişte “laiklik” pazarlayarak komuta kademesinde rütbe veya yüksek yargıda yüksek makamlar elde edenler bu gün milletin engin hoşgörüsüne muhtaç kaldıysa gün gelecek bu günün zulmü ile abad olanlar da cumhuriyetin, demokrasinin ve en önemlisi hukukun adil tavrına muhtaç kalacaklar.

Tenzil-i rütbe bir gün mutlaka…
 

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA