DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ…

Referandum sonrası ortaya çıkan manzara kimseyi şaşırtmadı. İlk işaretler, söylenildiği gibi oylama öncesi birtakım vaatlerin yerine getirilmeye başlanıldığını gösteriyor.

 

BDP ile yapılacak görüşmeler “Habur” benzeri bir tepkiye neden olmasın diye, merkezi Diyarbakır’da olan Demokratik Toplum Kongresi adından bir Platform oluşturuldu. “Eş Başkanlığı”nı Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un yaptığı bu kongre Tüzük çalışmalarına da devam etmektedir. Siyasi sorumluların muhatap aldığı Platform, geçmişten günümüze kadar PKK ve siyasi uzantısı konumundaki BDP’nin söylemlerinin aynısını benimsemiştir.

 

Diğer tarafta İmralı ile yoğun görüşmeler devam etmektedir. Görüşmeleri ise, siyasi inisiyatif adına, istihbarat ve iç İşleri yetkilileri yapmaktadır. Buradan çıkan ilk sonuç; Referandum öncesi uzlaşılan ateşkesin, kısa bir süre uzatılması ve görüşmelerin devamının sağlanılmasıdır.

 

Gerek İmralı, gerekse Demokratik Toplum Platformunun öncelikli talepleri yeni bir Anayasanın hazırlanması ve şu andaki Anayasamızda yer alan “Ulus Devleti”nin yerine Türkiye Cumhuriyetini oluşturan etnik nüfusun, (öncelikle Kürtlerin) yeni Anayasa’da vurgulanmasıdır.

 

İkinci vazgeçilemez talepleri ise, “Kürtçenin” Anadil olarak teyit edilmesi ve eğitim dili olarak benimsenmesidir.

 

Bundan sonra yoğun olarak gündeme gelecek olan,  “Başkanlık” sistemi açısından da taleplerin örtüştüğü düşünülürse, konu üzerinde bir şekilde uzlaşılacağını söylemek zor değildir. Sorun Milletin bu sürece alıştırılma süresinin ne kadar tutacağıdır.

 

Başkanlık sistemi, dünyanın çeşitli ülkelerinde farklılıklar göstererek uygulanmaktadır. Hemen hepsinde federatif yapı ve yerel parlamentoların sistemin vazgeçilmezi olduğu gerçeği sabittir.

 

Eğer Türkiye’de de bu sistem kabul edilecekse, sistemin parçalarından birisi de Doğu ve Güneydoğu’nun federatif yapısı olacaktır. Bu da yeterli olmayacak; Kuzeyde, Güneyde ve Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yerel parlamentolar ve o parlamentoların aldığı yerel kanunlar ve federal kolluk güçlerinin de oluşturulması sistemin diğer unsurları olacaktır.

 

Başkanlık Sistemine geçişi tartışmaya açanların, bunu tesadüfen ya da mevcut sistemin yetersizliğinden ziyade, Terör ile mücadele verilen tavizlerden kaynaklandığı kanaatindeyim. Son iki haftaya bakıldığında, Amerika’ya yapılan istihbarat ziyareti, Kuzey Irak’a yapılan ziyaretler, bölücübaşı ile yürütülen görüşmeler ile Demokratik Toplum Kongresi ile yapılan görüşmelerin müzakere sürecine girdiğini düşünecek olursak, Terör ile mücadelenin artık çok farklı boyutlarının ortaya çıktığını görmemiz gerekmektedir.

 

PKK’nın taleplerinin karşılanmasının tek yolunun başkanlık sisteminden geçtiği su götürmez bir gerçektir. Sürecin ne kadar başarıyla yürüyeceğini önümüzdeki günlerde daha iyi anlamamız mümkündür.

 

Ülkesi için düşünen, kaygılanan insanların söylemlerinin paranoya olarak yansıtılması, en başından günümüze kadar yapılan yanlışların üstünü örtmekte başarılı olmuş bir propaganda yöntemidir. Bundan sonrası içinde aynı uygulamalar devam edecektir.

 

CHP’nin de, Terör sorunu karşısında AKP ve BDP ile aynı çizgiye gelmesi, acil yeni Anayasa çağrılarının belirginleşmesi, PKK’nın “Özerklik” amacına, sadece MHP’nin direneceğini göstermektedir.

 

Ulus Devletin varlığının devamı, Özerkliğe ve Anadilde eğitime giden yolda, MHP’nin endişelerinin, halk nezdinde karşılığının ortaya çıkması durumuna bağlıdır. Bu engelin de aşılması gayesi ile MHP ye karşı bir operasyon yapıldığı tezi kuvvetlenmektedir.

 

Milletin sorunlarının derinleşmesi, Askerin şevkinin kırılması ve yılgınlığı sürüklenmesi, Küresel projeler çerçevesinde, uzun vadeli yürütülen stratejilerin eseridir. Bundan sonraki yol haritasında, MHP’nin ne kadar büyük engel teşkil ettiğine bağlı olarak, MHP de bir kaos ortamı oluşturma gayretleri artarak devam edecektir. “Bağımsız Ülkücüler” kavramının pompalanması ve Muhalif-Parti Dışından desteklenen bir takım Eski! Ülkücülerin göstereceği performans her şeyi belirleyecektir.

 

MHP’nin güç kaybetmesine bağlı olarak; Terör il müzakerede ve Üniter Devletin yıkılmasında, en büyük rol, Bağımsız eski Ülkücülere düşmektedir!

 

“Bağımsız Eski Ülkücülerin” ne kadar başarılı olacağını hep birlikte göreceğiz.

 

Allah Eskimeyen Türk Ülkücülerinin yardımcısı olsun.

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA