DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

VURUN MAĞARALIYI

 

VURUN MAĞARALIYI

       “İBRAHİM TATLISES”          

 

Urfalıyam,

     Dağlıyam,

          25 yaşıma kadar mağarada büyüdüm

İnşaatlarda demirci ustasıyım, İstanbul’a ilk geldiğimde yatak çok temiz olduğu için yerde halının üstünde yattım.

          Leydızın C entılmine

Kadınlar başımızın tacıdır, ama biz ayrılmadan kadın bizden ayrılamaz…..

Okul vardı da bizmi gitmedik…….

          Kadını sokak ortasında döverim de severim de…..

Kadına canlı yayın da hakaret ederim de iyilik de yapmışım…..

          Otel yaparım, bir yerini beğenmedim mi işçilere hakaret ve küfürde ederim.

Otobüs firmasına orkat olurum, onlar da bana kazık atar……

          Lahmacun salonları açarım ünlülerin fotoğraflarıyla duvarlarını süslerim…..

İnşaat yaparım taa Irak’a kadar giderim kelli felli korkunç görünümlü adamlarla iş yaparım…..

Nota bilmem ama Allah vergisi bir sesim var ve yorumum var o bana yeter!........

Hergün evlerinizden birine misafir olsam ve şarkı söylesem kalmamın bedeli olarak ömrümün sonuna kadar ev sorunum olmaz, bu kadar seviliyorum!.......

Evet bu kadar çok seviliyor, onu seven hayranları tarafından. Ben de seviyorum, hem sesini hem yorumunu. Ama yukarıda yazdıklarım da onun gerçeği. Bu arada onları ben uydurmadım, ‘İBO’nun programlarında ve röportajlarında söylediği sözlerdir. Yaradan ona eşsiz bir ses vermiş, bu ses başlıbaşına çok büyük bir değerdir. Ancak bu değere, o tek başına sahip değil, olamaz ve de olmamalı. O değere sahip çıkmalıydı ama o çıkmadı. Öyle farklı sektörlere daldı, çıktı ve başını belalara koyduki en sonunda hak etmediği bir sonla karşılaştı. Sadece o mu bu sonu yaşıyor, sanıyor sanki bence hayranları ve sesini sevenler de bu sona ortak ve acı çekiyorlar, bunların içinde bende varım.Şimdi soruyorum İbrahim Tatlıses’e senin ne hakkın vardı hayranlarını üzmeye ve neden sadece sahnene çıkmadın, konserler vermedin, şarkını türkünü söylemedin, ne işin vardı inşaat dı, lahmacundu, bilmem ne ne ne… İşte bak kendini de bizide o eşsiz sesten mahrum bıraktın. Sende suçlusun bu sona gelmede ‘İBO’….

Peki sadece suçlu tek senmisin acaba?.....Bizim, bu toplumun hatta bu toplum değerlerinin, yargılarının hiç mi suçu yok… Elbette var!

Çünkü seni aşağıladı bu toplum. Kıroydun sen…..bu sende bilinç altında bir yara oldu. Çünkü sen okuyamamış olduğun için nota bilmiyor, çıkıp söylüyor diye aşağılandın, sanki sana nota öğreten oldu da sen yok dedin!.......Sanki sen bebekken pamuklar içinde büyütüldünde, sabahları ciğer kebabıyla yemek düzenini kendin bozdun, bu yüzden seninle alay edildi……..! Sanki sen tüm geçmişte yaşanılan ve seni bilinç altına kadar kör kuyuya batıran geçmişinden tek sorumluydun da sana imkan verildi de sen yok dedin…..!

İBRAHİM TATLISES

Tek suçlu biziz, yargılarımız, çelişkilerimiz ve tüm toplum….. bizler bunu gördük seni kör kuyudan çıkaramadık ve sen yanlışlarını örtmek için tekrar tekrar yanlış yaparak birşeyleri düzeltme çabasına girdin sürekli. Sen kendini, seni aşağılayanlara, hor görenlere karşı galip ilan etmek için hırslandın da hırslandın. Sandın ki uçak alırsam, onlar bana saygı duyacak, sandın ki inşaat kralı olursam bu toplum paramdan dolayı beni sevecek ve sandın ki daha kaç kimbilir neden…….Ama olmadı. Yanlış yanlışla kapatılamıyor, insan kendini saklayarak ve kaçak dövüşerek rahat yaşayamıyor, yardın almadan iyileşemiyor ve aslında doğru bildiğin şeylerin tümünün ne kadar saçma birer savsata olduğunu göremiyor. Sende görmedin ve şu an o sesi bizden, bu toplumdan mahrum bıraktın. Tek suçlu sen misin? Diye soruyorum ve cevap veriyorum:

Suçlu aramak senin o güzel sesini eskisi gibi yaparmı bilemem ama, sen sadece kendini gizlediğin için ve gardın hep yukarda olmak zorundaymışsın gibi göründüğün için ‘evet suçlusun’ oysa ki seni ve sesini seven hayranlarına ve sevenlerine dürüstçe söyleyebilirdin.Ben Urfalıyım, dağlıyım hiçbir eğitimim yok, ama Yaradan bana bir değer vermiş bunu sadece size sunuyorum deseydin emin ol ki; başta ben ve diğer sevenlerin seni, sesini alıp bağrımıza basar sana kucak açar, senden para babası olmanı istemeden kendini hiçbir şey için yormadan sadece konser vererek gündemde kalmana destek verirdik. Ne sen, ne biz bu kadar üzülmezdik… Herkes birşeyler yazdı ben şimdi söyleme gereği duydum sana acil şifalar… Bundan sonraki yaşamında umarım ki sesin yine çağlar bizim için…….

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA