DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Editörlerin Editörü
Editörlerin Editörü
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

FEN EDEBİYAT FAKÜLTE-SİNDEKİ HAVA KAN KOKUYOR...

EDİTÖRLERİN EDİTÖRÜ
info@egemengazetesi.com


“Birkaç eksiklik, birkaç fazlalık”

Daha önceki yazılarımızda, Cumhuriyet Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Elemanlarından Oğuz DEMİRKAYA hakkında açılan soruşturmalara görevlendirilen yetkililere itiraz edildiği, ancak Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Yücel imzalı gelen cevap yazılarında “soruşturmacıların şeffaf olma zorunluluğu yoktur” ibaresinin olmasını anlayamamış ve Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş’ın Rektörlük seçim sürecinde sarf ettiği söylemleri ile çeliştiğini sizlerle paylaşmıştık.

Ancak her geçen gün Fen Edebiyat Fakültesinde yaşanan mağduriyetler çığ gibi artarken bazı öğretim üyelerine yönelikte mesnetsiz iftiralar ile akademik kariyerine yönelik bir çekişmenin içine çekilmek istendiği görülmektedir. Öğretim üyelerine yönelik soruşturmalar sürerken bu arada Sayın Oğuz DEMİRKAYA’nın yine aldığı cezalara bir yenisi eklenmiş ve kendisine tebliğ edildiği öğrenilmiştir.

Fakat!! hem birkaç eksiklikle, hem de birkaç fazlalıkla?

Oğuz Demirkaya’ya gelen yazıda bahsi geçen konu ve verilen cezanın içeriği yazmakla beraber, bizlerinde sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmak istediğimiz konular ve düşünceler mevcuttur.

Bunlar;

Gelen yazıda belirtilen tarihte katıldığı açılış tarihinin 19.10.2009 olduğu yani Pazartesi gününe gelen tarih olduğu belirtilmektedir.

Oysa ki, açılış tarihi 18.10.2009 olup, Pazar gününe rast gelmektedir.

İşte size Cumhuriyet Üniversitesi yönetiminin ve hali ile Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığının gerçek “yönetim zihniyeti”

Tarihten bi haber yöneticiler?

Belki de bilinçli olarak yapılan bu kasıtlı girişimin bir diğer amacı ise, eski adı ile “Kolej” şimdiki adı ile “Seyrantepe” olan mahallenin muhtarı olan insanın, Sivas’ın ilk kadın Muhtarı” olması nedeni ile yapılan açılış törenine katılmanın engellenmesi midir?

Sebebi ise bu insanın “Muhtar” olması yanısıra mezhebimin ise Alevi olmasına mı tahammül gösterilememiştir.

Şimdi bu konu ve hareket tarzı tüm Türkiye’nin gündemine damga vuran ve uzun yıllar konuşulacak olan “Çalıştay” a yakışmışmıdır?

Demek ki Cumhuriyet Üniversitesinde “soruşturma” açılması için “herhangi bir yerde” görülmeniz yeter.

Günlerin Cumartesi veya Pazar olması hiç farketmiyor, bütün günler “ekmeği ile oynanacak
olan insan “için mesai saatleri içerisinde sayılıyor.

Böyle bir zihniyete ise maalesef bir çok kurum ve yetkili sessiz kalıyor, zaten bilinen “kel”liğin diğer özelliklerini “tanıtma fırsatı” veriyorlar.

Şimdi bu “kelle operasyonuna” faşizan uygulamalara soyunanlara, “icra takibine uğradın, işyerini olumsuz temsil ettin”,”al sana soruşturma” diyerek çifte standart yapanlara, 10-15 dakika gibi zaman aralıklarına “nerede idin” diyerek soruşturma açanlara, Haftanın Pazar günlerinde yapılan açılışlara katılanlara “yok Pazar değil, Pazartesi” diyerek “izinsiz işyerini terk etmek” suçunu işledin diyerek türlü çeşit cezalar verenlere nedendir bilinmez diyemeyiz, çünkü nedenini çok iyi bilmekteyiz?? Günümüz yönetim zihniyetinde hiçbir şey denmeyecektir.

Artık bizler alıştık bu davranışlara!

Ancak bizlerin “açılışına katıldığımız olayların temsilcisi olan insanların ne derece rahatsız olduklarını yakında çok iyi anlayacak ve sizlerin bu davranışınızdan dolayı duyulan huzursuzluğu sizlerde hissedeceksiniz.

Bu tür istismara açık olayları, bu kadar “eksiklikle”, “fazlalıkla” yapabilmenize şimdi kurum yöneticileri ne diyecek?

Cevabını az çok tahmin ediyoruz ama!!

Üniversitemize gelen davetlilere artık yumurta atılmaya başlanıldığı süreçte umarız ateşli silahlar çekilmez bu artık şahısların kısır çekişmesinden çıkmış, bir zümreyi ilgilendiren bir önemli konu haline burunmuştur...

Bir daha sizleri ne aramızda, ne de “Çalıştay”ımızda görmek istemiyoruz.

NELER SÖYLENDİ?
@
Editörlerin Editörü

Editörlerin Editörü

DİĞER YAZILARI
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA