DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Kürsat TECEL
Kürsat TECEL
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

ALEVİ Mİ SİN, SÜNNİ Mİ?

Geçtiğimiz günlerde 13 ili kapsayan bir çalışmanın varlığından haberdar olduk.

Olay Cumhuriyet Üniversitesinde patladı ama, geniş kapsamlı bir anket çalışması olduğunu sonradan öğrendik.

İnternet Gazetecileri Derneği’nin yaptığı haber üzerine; önce Akşam Gazetesinde, sonrada diğer ulusal basının bir çok medya organında günlerce haber oldu.

“Kanser Hastalarına Ahiretlik Sorular” başlığıyla yer alan haberin sorumluları ( yoksa sorumsuzları mı denir?) nın kimler olduğu henüz tespit edilmiş değil ama Üniversite’nin hasta servisinde en ufak bir umuda ve morale dahi ihitiyaç duyan insanlara, böyle abuk sabuk sorular sormak hangi şeytanın işidir? Şeytan o servislere papaz cübbesiyle mi girmiştir, yoksa başka bir din adamı kisvesiyle mi anlamakta zorluk çekiyoruz.

Din adamı kisvesi demişken,sorulardan biriside hasta servisinde görevli bir İmamın da olmasını istermisiniz şeklindedir. Hastanın tedavi noktasında imama ihtiyacı varsa, köylerdeki kanser tedavisi hastanelerimizden yüzlerce yıl ileridedir dersek yanılmış olmayız.

İmam ne yapacak kanser hastasına… ölüme 5 kaldı hazırmısın diye mi soracak, muska mı yazacak?

Kanser hastası olduktan sonra dini inaçlarınızda bir değişiklik oldumu? Can alıcı sorulardan biriside bu. Kim 500 Milyar ister sorularından daha zor daha çetin…Diyelim ki oldu; ozaman milletin dini hassasiyetlerini artırmak için herkese bir parça kanserojen madde vermek, postmodern tebliğ  metodlarından birisi olsa kötü mü olur?

Gelişmiş batı toplumlarında, misyonerlik faaliyetlerinde de geçerli bir metod olması için o tarafın da dikkatinin çekilmesi oldukça elzemdir. Dinler arası diyaloğun en büyük gereklerinden biriside metod paylaşımı değil midir?

Alevi mi siniz -Sünni mi?

Bu soru diğer soruları da gölgede bırakacak büyüklükte bilimsellik içermektedir.Müthiş bir soru, cevabı da bir okadar zor… Hastalar en kestirme yoldan kanser hastalığının seyrinde mezheplerin önemini anlamıştır.Üniveristede ki, Prof.Hocalarımızda, bu bilimsel veriler ışığında, Aleviler ile Sünniler açısından kanserin seyrini tespit etme fırsatı bulmuş oldular. Konunun ders olarak okutulacağı müjdesini alacağımız günler de yakındır.

Sonucun ne çıkacağını ben şimdiden tahmin edebiliyorum. Kesinlikle “kanser Alevilerde daha fazla rastlanılan patolojik bir durumdur ve tedavideki başarı oranı da daha düşük seviyede seyretmektedir!” Sonuçdan kimse şüphe duymasın, böyle değilse bile “ Milli Geliri” bir gece 2400 dolar artıran istatistik dahileri, sonucun böyle çıkması için gerekli işlemi yapmıştır.

Böyle dahiyane bir çalışmanın kapsamının genişletilerek, Kürtler ve Türkler arasında, Lazlar ve Çerkezler, Ermeniler, rumlar, Süryaniler, Keldaniler, Araplar, Fellahlar, Yezidiler, Kızılbaşlar, Türkmenler  vs. ile 12 Oğuz boyu arasında da kıyaslama metoduna dayalı olarak yapılmasında fayda var diye düşünüyorum.

 

Gelelim koca koca adamlara… kardeşim siz üniversitedeki o yüce makamlara, kürsü başkanlıklarına, Hekimlik, Başhekimlik Makamına, Dekanlık, Rektörlük, bilmem ne makamlarına bu abuk sabuk adamlara şirin gözükmek için mi oturdunuz? Bu saçma beyinli araştırmacı ya da anketörlere göz yummak için mi varsınız?

Oturduğu koltuğa adam gibi oturan bu saçmalığa müsaade etmezdi, hadi gözden kaçtı ve kasıt yoktur, ozaman adam gibi çıkıp kamuoyunu aydınlatın ve istifa ederek kusurunuzu kapatın.

Gerçi bu sizin ilk kusurunuz değil ki, son kusurunuz olsun…

NELER SÖYLENDİ?
@
Kürsat TECEL

Kürsat TECEL

DİĞER YAZILARI Hata bizim, günah bizim, suç bizim.. Korona virüs en çok cahilleri öldürüyor? MÜMTAZER TÜRKÖNE’YE GÜLELİM Mİ AĞLAYALIM MI? Kılıçdaroğlu'nu yakalım! MERAL AKŞENER VE “İYİ PARTİ ÇÖKÜŞ DESTANI” NIN SEBEPLERİ! MERAL AKŞENER'İN PARTİSİ BAŞARILI OLABİLİR Mİ? CUMHURBAŞKANI ÖLDÜRÜLSEYDİ ÜLKEYİ DEVLET BAHÇELİ YÖNETECEKTİ! EGEMEN GAZETESİ VE PARALELCİLİK! BİZE NE BİRİLERİNİN VEKİLLİK HAYALLERİNDEN-2! ORTADOĞU’NUN ÇIRAK AKTÖRÜ;TÜRKİYE! TÜRK SORUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRT MİLLİYETİNDEN ÜSTÜNLÜĞÜ! ŞİVANPERVERİN MEVLANA OLDUĞU YERDE APO PEYGAMBER OLUR! 19.00 - GAZZE: ON DAKİKA- 19.12- BEŞ ŞEHİT: BİR DAKİKA! GÖZÜN AYDIN EY MİLLET! BÖLÜNÜYORUZ… ABDULLAH ÖCALAN’DA MI GİZLİ TANIK? VUR PENÇE-İ ÂLÎ'DEKİ ŞEMŞÎR AŞKINA! (CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN!) İKİ ŞEHİT BİR ADEM YAVUZ! KARA GÜNÜN ARDINDAN! BENİ ANLAYAN ŞEMDİN SAKIK'A BENDEN SELAM OLSUN DEVLET BABA DUY BİZİ! ÖTÜKEN OPERASYONU MUHSİN YAZICIOĞLU SUİKASTİ İLE BAŞLADI FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ NEYİ BAŞARDI? TASVİYE EDİLMEK İSTENEN MHP DEĞİL TÜRKİYE’DİR… SİVAS’IN SEÇİMİ-YETENEKSİZ VEKİLE KIRMIZI KART! ÜLKÜCÜLÜK VATANSEVERLERİN ORTAK ADIDIR Ülkücülüğün Adresi Neresidir? BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIR YUSUFİYELİ KARDEŞİM? DEVELET BAHÇELİNİN ÇAĞRISINA KAYITSIZ KALANLARI TARİH AFFETMEYECEKTİR. İYİ MÜSLÜMAN OLMAK VE HANEFİ AVCI OLAYI! TERÖRLE MÜCADELEDEN MÜZAKEREYE GEÇİŞ… HALK OYLAMASININ KISA BİR DEĞERLENDİRMESİ OY DEĞİL SOY ÖNEMLİ SOY!
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA