DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Giriş Tarihi : 26-04-2022 01:49

ÖRTÜLEN NE?

Seçimler yaklaşınca AKP klasik sığınma aracı olan başörtüsü meselesine hemen sarıldı. Yine aylarca gündemi meşgul edecek konunun içerisinde, birçok gerçeğimizi görmekten gelerek gözlerimiz bantlı bir halde seçimlere gideceğiz.

                     

 CHP de sanki üzerine tek vazife bu kalmışçasına türban kıvılcımını üfleyip AKP’nin ocağına ateş taşıyacak tavır ve hareketlerde bulunmayı sürdürmekte.

                      

Şimdi otuz yıldır Türkiye’nin gündemini meşgul eden terör ve başörtüsü tartışmasının ortaya çıkarılış zamanlaması ve sürdürülmesi şöyle bir irdelendiğinde ülkenin gündemini meşgul eden bu iki unsurun Türkiye’nin başına örülen çorap olan 12 Eylülle bağlantılı bir organizasyon olduğunu hemen görebilmekteyiz.

                     

 Terör konusunu şimdilik bir başka yazıya bırakıp başörtüsü ile aslında nelerinde örtüldüğünü göstermek istiyorum.

                     

 Bu başörtüsü meselesi en başta eğitimin üzerinde vesayet sistemi kuran YÖK’ün getirmiş olduğu düzeni tartışmamızı engellemektedir. Üniversitelerde fırsat eşitliğini bozan harçları konuşmuyoruz. Eğitimin kalitesizliğini fark etmiyoruz. Öğrenci için en önemli sorun olan yerleşim sorununu unutuyoruz. Evet, başörtüsü en başta üniversitelerdeki sorunların üzerini örtüyor. Çözümü tartıştırmıyor. Türkiye’nin beyni olan gençlerimizi geleceğim olan insanlarımızı gerçek sorunlarımızı tartışmaktan çözüm üretmekten alıkoyuyor.

Başörtüsü tartışması yüzünden kadınlarımızın kadın olmaktan ötürü karşılaştıkları sorunları tartışamıyoruz. Kadın eğlence ve zevk unsuru olarak görülüyor bunu tartışmıyoruz. Anamız bacımız kızımız ve eşimiz dediğimiz kadınların fırsat eşitsizliği cenderesinde ezilmişliğine bakmıyoruz. Töre namus cinayeti denilerek öldürülmelerine seyirci kalıyoruz. Kadınlarımızın hala %25 inin oku yazar olmadığını dile getirmiyoruz. Kadınlarımızın mecliste temsil edilmelerinin %5 in altında kaldığını söyleyemiyoruz. Cahil ve ezilmiş kadınların yetiştirdiği çocuklardan oluşmuş bir toplumda demokrasi yerine zorbalığın hâkim olacağı gerçeğinden rahatsız değiliz.

                   

 Üniversitede başörtüsü için verilen mücadelenin onda biri kadar bir mücadele verip “üniversiteyi bitirenlerin yarısının işsiz kalacağı Türkiye gerçeği” karşısında ne olacak halimiz? Diye bir derdi dert edinmiyoruz.

                   

Avutuluyoruz. Uyutuluyoruz. Sanal korkularla korkutuluyoruz. Şimdi şöyle karar versek. “Türkiye’deki kadınlarının tamamının başını açsak acaba Türkiye’nin sorunları biter mi? Ya da Türkiye’deki kadınların tamamının kafasını örtsek Türkiye şimdikinden daha az sorunlu mu olacaktır?”

                   

TV programları işin kolayına kaçıyorlar. Artık TV’lerin hazır kıta terör ve başörtüsü tartışan uzmanları var. Bir hafta terörü bir haftada başörtüsünü tartışıp duruyoruz. Arada bir insafa gelip otuz TL’ye gelmiş eti, on TL’yi bulan domatesi ara çeşnisi olarak veriyoruz. Artık gündem ilgisi kalmamış Ergenekon yerine Hanifi Avcı’yı bulduk. Bir yıldan fazla böyle götürürüz.

                

CHP bence boşuna kürek çekiyor. Zıplayarak ilerleme taktiği ile büyütülmüş bir iktidar karşısında önümüzdeki seçimde de yine iktidar değil arkadar olmaya mahkûm gibi gözükmektedir. CHP din konusunda dört elden kuşatılmış bir durumda hangi kılığa girerse girsin isterse başörtülü bir genel başkan getirsin malum kesimi inandıramayacaktır. CHP camide kayıptı. Okulda üstündü. Okulu da kaybetti. Yargıyı da artık cumhuriyeti koruma ve kollamada hemfikirim dediği(değildi ya öyle sanıyordu)orduyu da kaybetti. Sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarını zaten 12 Eylülden sonra kaybetmişti. CHP’nin elinde tek güç CHP teşkilatıdır. Ondan başka sığınacağı kalesi kalmamıştır.

              

CHP öncelikle kendi başına örtülmüş örtüyü kaldıramadıkça Türkiye sorunlarına yoğunlaşamadıkça karşısındaki güçlerle yarışması ve başarı kazanması zor gözükmektedir. 

              

                 

Kaynak: İnternet Gazeteciler Derneği Haber Bülteni

                   

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA