Sivas
Giriş Tarihi : 16-11-2014 01:10

BAKAN YILMAZ VE GÜLLÜCE SİVAS'TA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ak Parti Sivas Merkez İlçe Başkanlığının 5'inci olağan kongresine katıldı.

BAKAN YILMAZ VE GÜLLÜCE SİVAS'TA

Çeşitli temaslarda ve programlara katılmak üzere Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile birlikte Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde Ak Parti Sivas Merkez İlçe Başkanlığının 5'inci olağan kongresine katıldı. Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan ve partililerin de katıldığı kongrede konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yeni bir anayasanın mutlaka yapılmasını gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Bu halkın temel hak ve hürriyetlerinin garanti altına alınabilmesi için bu devlet yönetimi içerisinde her organın geldiği yerinde durmasını sağlamak için mutlaka halkın iradesiyle yazılan ve çerçevesi çizilen bir anayasaya ihtiyaç var, Ak Parti'ye ihtiyaç var. Ak Parti bu milletin birliğinin çimentosudur."

Muhalefet partilerini eleştiren Yılmaz, CHP ve MHP'nin Güneydoğu olmadığını söyleyerek, "Ak Parti yedi bölgenin hepsinde vardır. Allah için her yerde de çalışıyoruz ama bazı partiler Güneydoğu ve Doğu'da yok. Eğer Ak Parti olduğu kadar sizler de orada olsaydınız belki Güneydoğu sorunu bu hale gelmezdi. Keşke MHP Güneydoğu'da yüzde 15 oy alabilseydi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin aldığı bir oy var yüzde 25 Türkiye genelinde, keşke Güneydoğu'da daha yüksek oy alabilseydi. Siz çalışmazsanız başkaları o boşluğu doldururlar. Bunu söylediğimiz zaman diyorlar ki, 'Biz orada varız.' Kişi eksiğini görmezse o eksikliğini de gideremez. Bu arkadaşlarımız kendi eksikliğini görmüyorlar. 'Doğru söylüyorsunuz, bundan sonra bizim de oralarda olmamız gerekir' demeleri gerekirken kabul etmiyorlar. Bu demek ki bunu düzeltmek için bir gayret de yok. Bugün ne CHP ne MHP'nin iktidar kaygısı da yoktur, iktidara gelebilme umutları da yoktur. Eğer 2015'te, 2019'da, 2023'de Türkiye'yi yönetme umudu varsa, ben iktidar olabileceğim diyorsa tek parti vardır o da Ak Parti'dir. Türkiye'nin birliğini düşünenin, beraberliğini düşünenin daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun mutlaka Ak Parti'yle birleşmesi lazım ki Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü sağlanmış olsun" şeklinde konuştu.

Dış güçlerin ülke içindeki piyonları ile birlikte Türkiye üzerinde oyunlar oynadığı savunan Yılmaz, "Gezi olayları olmasaydı o dönemde faiz oranlarımız yüzde 5'in altına düşmüştü ancak Gezi olayları ve sonrasında devam olaylarla birlikte Türkiye'yi bir Ukrayna'ya, Ortadoğu'nun bataklığına sürüklemek isteyen dış güçlerin ülkemiz içindeki piyonlarıyla beraber bir plan kurmak istediler. Ama aziz millet hem yerel yönetimlerde hem de Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy iradesiyle bunları boşa çıkardı. 2015 seçimlerini Ak Parti'nin alması demek Özal'ın misyonun Türkiye'de kökleşmesi demek, Necmettin Erbakan'ın adil Türkiye'sinin gerçeklemesi demektir. 2015 seçimlerinde Ak Parti'ye ihtiyaç var. 2015 seçimlerinde Ak Parti'ye geldiğinde halkoyuyla seçilmiş ilk Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile öz güveni kendisine gelmiş yeni Türkiye'nin kurulacağının işareti demektir" diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise 2015 seçimlerinin önemine dikkat çekerek seçimlerin mazlum milletler için de önemli olduğu söyledi. Güllüce, "Dünyada Müslümanlar ve mazlumların derdiyle ilgilenen bu ülkenin insanından başka bir ülke yoktur maalesef. Katil Suriye'nin karşısında duran bir şey yoktur. Nerede mazlum insan varsa kucak açan ve nerede zalim varsa karşısında olan bu toprakların çocukları. Bu toprakların çocukları kalben karşıydı ama ellerinden bir şey gelmiyordu. Ama bir parti ve onun bir lideri oldu, bütün dünyaya rağmen, gerek Başbakanımız gerek Cumhurbaşkanımız halen söylüyor, 'Dünya bir araya gelse biz mazlumların yanında olacağız, zalimin karşısında olacağız' diyor. Dünyada bunu söyleyen başka bir yer yok, başka bir Müslüman ülkesi de yok" dedi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine de tepki gösteren Güllüce, "Sadece Filistin'deki mazlumlar ve sadece Mescid-i Aksa'nın işgaline 'hayır' demek için 2015 seçimleri yeterlidir, gereklidir, lüzumludur" ifadelerini kullandı.

Güllüce, konuşmasının ardından Ankara'ya hareket etti.  

AdminAdmin