Sivas
Giriş Tarihi : 14-11-2014 23:32

ŞEHİR KİMLİĞİNİ BULUYOR…

Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı Toplantısı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

ŞEHİR KİMLİĞİNİ BULUYOR…
Sivas Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Sivas Şehir Kimliği Çalıştayı” Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantının ilk oturumuna Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Ünversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk kocacık, Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Nursuna Memecan ve çok sayıda Sivaslı katıldı.
 




Toplantının açış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acar yaptı. Acar, Çalıştay hakkında bilgi vererek önemine değindi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın, “2000 yılına kadar ülkeler yarış içindeydi, günümüzde ise; şehirler yarışmakta… İllerin gelişimi bu noktada çok önemli, bizim illerimizde yapılacak etkin çalışmalarla büyükşehirlere göçü önlemek hedefimiz. Bu sayede diğer illerle yarış içerisinde olacağız. Sayın Bakanımız aslen Erzurumlu olmasına rağmen Sivas’ı çok önemsiyor. 7 aylık görev süremde ne zaman Ankara’ya gitsem Sayın Bakanımız ve mesai arkadaşları bizler için her konuda yardımcı oluyorlar.” dedi.



İlimizde gerçekleştirilen 4 tane kentsel dönüşüm çalışması olduğuna değinen Başkan Aydın, “Biz kentsel dönüşümü çok önemsiyoruz, bu dönüşüm eski yapıları yıkıp yerine beton yığınları oluşturmak değil de tasarlanarak altyapısı oluşturulmuş, sosyal yaşam alanları oluşan, şehir içerisinde nefes aldıran ve şehrin çehresini değiştiren yapılarla şehre katkı sunan dönüşüm hareketi şeklinde olursa illere büyük katkılar sağlar.” ifadesini kullandı.



Altyapının şehirler için önemine de değinen Başkan Aydın, “Belediyeler asfalt kaldırım yapıyor yapboz şeklinde oluşuyor. Bunun giderilmesi için bütün altyapı faaliyetlerinin tek kanaldan yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu sayede hem il ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kızılırmak’ın önemine de değinen Başkan Aydın, “Kızılırmak’ın ıslah aşamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek beklendiğine vurgu yaptı.



Başkan Aydın’dan sonra söz alan Milletvekili Ali Turan, “Şehrimize bu çalıştay hayırlı olsun, Aslına bakılırsa şehir, kimliği tanımlanmış bir il; “Sivas Cumhuriyet’in Temellerinin Atıldığı Şehir” ancak hizmete ihtiyacımız var, bunun için yapılan çalışmaların önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.



“Sayın Bakanımız görev aldığı günden bu yana Sivaslı gibi çalıştı” diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Hilmi Bilgin de, “Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz ve bu çalıştayın ilimize hayırlar getirmesini diliyoruz” dedi.



Sivas’ın Selçuklulardan günümüze kadar önemli katkıları olan bir şehir olduğuna vurgu yapan Nursuna Memecan, “Sayın Bakanımızla daha önce İstanbul Milletvekili iken birlikte çalıştık. Sivas’a yakınlığını biliyorum. Çalıştayın da ilimize büyük katkılar sunacağına inanıyor, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Vali Âlim Barut da 1960 yılından sonra şehirlerin kimliğinde değişimler olduğuna vurgu yaparak yapılan çalışmanın önemine değindi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, piyasada üretilen inşaat demirleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 



Güllüce, “Önceki gün aldığım bir habere göre piyasaya sunulan demirlerde sıkıntı varmış. Betoncular için bir iki hafta önce ikazda bulunmuştum. Şimdi demircilerle ilgili söylüyorum. Pazartesi günü bakanlığa talimat vereceğim, piyasadaki demirleri check edecekler. Öyle canının istediği gibi istediği kalitede demir piyasaya süremeyecekler. Check edeceğiz ola ki inşaat sektörünün standartlarında değilse bu. Çünkü her inşaatçının cebinde demirin karbon miktarını, çekme gerilimini ölçen bir cihaz bulundurma mecburiyeti yok. Biz devlet olarak kontrol edeceğiz, sen de yönetici olarak kontrol edip piyasaya süreceksin. Değilse, çok ciddi cezalar vermeyi ve toplatmayı düşünüyorum.”



Uygulamayı pazartesi gününden itibaren başlatacaklarını belirten Bakan Güllüce "Pazartesi günü Türkiye genelinde demir ve çeliği, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri aracılığıyla merkezimizdeki, personellerimiz aracılığıyla kontroller yapacağız. Standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız, üreten firmalara da ceza yazacağız. Bunun cezası çok ağır ve basın da yayınlayacağız. Bu millete kalitesiz beton satamazsın kardeşim, bu millete gerekli standartları sağlamayan demir üretip piyasaya sunamazsın.”

AdminAdmin