Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-11-2014 01:19

HAFİK PILIR HÖYÜK'TE KAZI ÇALIŞMASI PLANLANIYOR

Sivas'ın Hafik ilçesindeki Hafik Gölü'nün içerisinde ada şeklinde görünen Pılır Höyük'te Cumhuriyet Üniversitesinin desteği ile kazı çalışması planlanıyor.

HAFİK PILIR HÖYÜK'TE KAZI ÇALIŞMASI PLANLANIYOR


Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eser, Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bora Uysal, Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulu yöneticileri,  höyük çevresinde incelemelerde bulundu.

 

Yaklaşık 2 haftadır sürdürülen çalışmaların sonuna gelinirken,  Ak Parti Hafik İlçe başkanı Ömer Faruk Kurugöl’de bu önemli çalışmaya siyasi ve her anlamda desteklerini esirgemeyeceklerini ifade etti.

 

Pılır Höyük'ün turizme kazandırılmasını amaçladıklarını dile getiren Belediye Başkanı İlhan, yaptığı açıklamada, "Belediye olarak bizim gayemiz buradaki varlığın tarihi özelliklerinin ortaya çıkarılması. Bu amaçla düzenlenen proje yürürlüğe girerse Cumhuriyet Üniversitesinin işbirliğiyle burada bir kazı çalışmasının yapılmasını amaçlıyoruz. Gölün ortasında bulunması anlamında ayırt edici bir özelliğe sahip olduğunu düşündüğüm höyüğün en kısa sürede turizme kazandırılmasını diliyorum" diye konuştu.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık’ın bu çalışmaya büyük önem verdiği, desteklediği bilinirken, yetkililerin önümüzdeki günlerde Kültür Bakanlığı ile görüşüleceği öğrenildi.

 

Öğretim üyesi Uysal ise daha önceki yıllarda yapılan sondaj kazısıyla höyüğün yaklaşık 7 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun belirlendiğini söyledi. Höyükte 16. yüzyıla kadar insanların yaşadığını arkeolojik buluntuların teyit ettiğini dile getiren Uysal, "Doç. Dr. Atilla Engin başkanlığında burada yüzey araştırma çalışması yapıldı. Bu çalışmalarda da hemen hemen aynı bulgulara ulaşıldı" dedi.


İnceleme sonrası Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Eser ve Yrd. Doç. Dr. Bora Uysal Cumhuriyet Üniversitesi Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulunu ziyaret etti.

AdminAdmin