Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-11-2014 22:55

HİZMETLİ, “11. BİRLİK AŞURESİ” PROGRAMINA KATILDI…

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığı’nca ve ilimizde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen “11. Birlik Aşuresi” programı Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi.

HİZMETLİ, “11. BİRLİK AŞURESİ” PROGRAMINA KATILDI…

 

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği öncülüğündeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe, Valimiz Sayın Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Ahmet ÖZAYDIN, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sami HİZMETLİ,  protokol üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan Valimiz Sayın Âlim BARUT: “Peygamberimizin Allah’ın ayı olarak haber verdiği Muharrem ayı, bereket ve feyzin, birlik ve kardeşliğin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Zira Aşure günü diğer günlerden daha bereketli ve mübarek bir gündür. Aşure günü, hepimizin malumu üzere hicrî senenin ilk ayı olan Muharrem'in 10. günüdür. Bu güne Aşure isminin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı hakkın, on peygamberine on değişik ikram ve ihsanda bulunmasıdır. Böylesine mânalı ve kudsî hâdiselerin yıldönümü olan bu mübarek gün ve gece, müslümanlar tarafından asırlarca hep kutlana gelmiştir.

 

Aşure gününün bu manevi ve berraklığının yanında bizleri derinden hüzne boğan ve içimizi sızlatan bir tarafı da vardır. Bu tertemiz berraklığın üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görülmektedir. Hicretin 61. yılının Muharrem'ine ait 10. gününde Hazret-i imam Hüseyin (r.a.) 55 yaşında iken ailesiyle birlikte Kerbelâ'da hunharca şehit edilmiştir. Yarım asır öncesinden Peygamberimizin bizzat haber verdiği bu ciğerleri yakan olay, Hazret-i Hüseyin'i cennet gençlerinin efendisi olma şanına yüceltmiştir.

şairin dediği gibi

savaşı kazanan herşeyi kaybetmiş

savaşı kaybeden cenneti kazanmıştır… ve şehitler mükâfatını almış en yüce mertebelere ulaşmıştır.

 

Bu günü en güzel şekilde değerlendirmeli ve her halimizle çevremize bu günlerin güzelliğini yansıtmalıyız. Dostlarımızı, komşularımızı, ana-babalarımızı, akrabalarımızı ziyaret etmeli, atalarımızın bize miras bıraktığı aşure tatlılarından bolca yapıp eşe-dosta ikram etmeliyiz. Sevgi ve dostluk bağlarımızı geliştirip, ayırım yapmadan herkese iyilik yapmanın, faydalı olmanın gayretine girmeliyiz. Aşure gününden ziyadesiyle ders almalıyız ki bir daha Kerbelalar yaşanmasın ve beraberliğimize leke sürülmesin.

 

Bu vesile ile aşure gününün bütün sene birliğimize ve kardeşliğimize vesile olması temennisiyle en içten, hayır dileklerimi belirtir, Aşure gününü aslına ve ruhuna uygun olarak değerlendirmemizi diler, selam ve sevgilerimi sunarım.” ifadelerine yer verdi.

“11. Birlik Aşuresi” programı Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği tarafından düzenlenen sema gösterisinin ardından katılımcılara Aşure dağıtılmasıyla son buldu.

AdminAdmin