Sivas
Giriş Tarihi : 10-11-2014 23:21

“EĞİTİM ÇALIŞMALARI KUTSALDIR”

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2014-2015 Eğitim yılı Yaygın Eğitim Programı” tanıtım toplantı kapsamında “Yaygın Eğitim Programları” tanıtım programı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Sami Aydın ve Eşi Yurdagül Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

“EĞİTİM ÇALIŞMALARI KUTSALDIR”




Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk olarak söz alan Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Dağüstü oldu. Dağüstü, “Sivas Belediyesi Kültür Merkezleri bünyesinde 2333 kursiyerin farklı branşlarda eğitim aldığına vurgu yaparak bu oluşumda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sami Aydın olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.



Eğitim ve öğrenimin, yaşamın başlangıcından ölüm anına kadar devam ettiğini belirterek sözlerine Başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da: “Örgün ve yaygın eğitim olmak üzere iki farklı eğitim mevcut. Örgün eğitim, okullarımızda verilen eğitimdir. Yaygın eğitim ise mezun olduktan sonra özel ve kamu kurumlarının destekleri ile verilen eğitimdir. Sivas Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Millî Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla bu kurslarla vatandaşlarımızın gelişimine katkı sağlıyoruz. Başta Belediye Başkanımız Sami Aydın olmak üzere bu kurslara emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.



Eğitimle ilgili yapılan çalışmaların kutsallığına değinerek sözlerine başlayan Başkan Aydın, “Bu bakımdan biz eğitim alanında etkin bir çalışma yapmak istiyoruz. İlimiz kültür ve tarih şehridir. Edindiğimiz bu bilgi birikimini gelecek nesillere aktarmanın yolu da eğitimdir. Belediye olarak 5 merkezde 2333 kursiyerimizle adetâ bir akademi gibi çalışıyoruz. Amacımız bu sayıyı artırmak, bunun için farklı bölgelerde açacağımız semt evleri ile hanımlarımıza gençlerimize eğitim vermeği amaçlıyoruz. Aynı zamanda gençlerimizi de uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan korumak istiyor ve ileride bir gençlik merkezini hayata geçirmek için çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz gün ziyaretimize gelen ilimizdeki bir savcımız, ‘Siz böyle bir çalışma yapın, eşim ve ben bir maaşımızı bu merkez için bağışlayacağız’ dedi. Bunun sebebi o gençlerle Savcı Bey’in sürekli bir arada olması. Bu duyarlı davranışı için başta Sayın Savcımız olmak üzere çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.   



Son olarak söz alan Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, “2014-2015 yılı yaygın eğitim programları tanıtım toplantısında sizlerle olmanın mutluluğunu yaşıyorum, bu sayede hem üretim artırılıyor hem de eğitim kalitesi yükseliyor.” diyerek çalışmaların önemini belirtti.



Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından 2014-2015 yaygın eğitim kursları çalışma protokolü imzalandı.





Protokolün ardından kurslarda Kur’an okuma kursu kursiyerleri tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, Yaygın Eğitim Kurslarında çeşitli branşlarda eğitim gören öğrenciler tarafından sahnelenen Kafkas Oyunları sergilendi. 





Kafkas oyunlarına Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da eşlik ederken; THM Korusu, Fasıl, Sivas Belediye Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, Halk Oyunları Topluluğu ve çeşitli dallarda kurs gören öğrenciler tarafından çeşitli etkinlikler sergilendi.





Başkan Aydın'a resim kursu eğitmenleri tarafından yapılan karakalem resmi de hediye edilirken, program sonrasında Başkan Aydın ve Vali Yardımcısı Kalaylı, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Kütüphanesi’nde ders çalışan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Burada öğrencilere çay ve çikolata ısmarlayan Başkan Aydın’a büyük ilgi gösteren öğrenciler, Aydın’la bol bol resim çektirmeyi de ihmal etmediler.
AdminAdmin