Sivas
Giriş Tarihi : 10-11-2014 23:17

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, EBEDİYETE İNTİKALİNİN 76. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, düzenlenen törenle anıldı.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, EBEDİYETE İNTİKALİNİN 76. YILINDA TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, düzenlenen törenle anıldı.



  Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören; Vali Âlim BARUT, Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin SAĞIR ile Belediye Başkanı Sami AYDIN’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklâl Marşı okundu.



    Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Vali BARUT, şeref defterini imzaladı. Vali Âlim BARUT, mesajında ‘‘Aziz Atam, En büyük eserim dediğiniz Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Cumhuriyet Kenti Sivas’ta tüm Sivaslı’lar olarak bir kez daha huzurunuzda olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. “Vatan bir bütündür, parçalanamaz” parolasıyla başlattığınız onurlu mücadele de manda ve himayeyi reddederek “Hakimiyet bila kaydu şart milletindir” düsturu ile kurduğunuz ve gençlere emanet ettiğiniz Cumhuriyet 100. Yılına erişmek için hedefine emin adımlarla ilerlemektedir. Milletimizin kurtuluşunu hazırlayan karaların verildiği Sivas Kongresine ev sahipliği yapan Sivaslılar, bugünde aynı ruh ve heyecanı yüreklerinde hissetmekte! bu haklı gururu yaşamaktadır. 

  

Ebediyete intikalinizin 76. Yılında üzerine aldığı sorumluluğu halen taşımaya devam eden Sivaslılar Sizi, silah arkadaşlarınızı ve nice adsız kahramanları rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Ruhunuz şad olsun.’’ ifadelerine yer verdi.

    Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 76. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; çelenk sunma programına katılan heyet ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

   Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ilk olarak “Atatürk Konulu Resim ve Atatürk Kitapları Sergisi” gezildi.  Etkinlikler, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü” kapsamında düzenlenen program ile devam etti.
 

   Anma töreninde ilk olarak Mustafa Kemal ATATÜRK'ü anlatan konuşmalara yer verildi. Atatürk Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ayhan BOZTEPE ile Garnizon Komutanlığı adına bir konuşma yapan Piyade Üsteğmen Ahmet ENGİN'in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından  program, Atatürk'ün hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisi ile devam etti. Şiirlerin, türkülerin ve marşların okunduğu programda, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Biz Mustafa Kemal'iz” adlı bir oratoryo gösterisi de yer aldı.

    Atatürk Kültür Merkezi'nde “10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü” kapsamında düzenlenen program, Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi.
AdminAdmin