Sivas
Giriş Tarihi : 09-11-2014 14:35

“İLERİ GÖRÜŞLÜ BİR DEVLET ADAMI OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR”

Sivas Valisi Âlim Barut’un Atatürk’ün Ebediyete İntikalinin 76. Yıldönümü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.

“İLERİ GÖRÜŞLÜ BİR DEVLET ADAMI OLDUĞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERMİŞTİR”


Vali Barut yayınladığı mesajda şunları ifade etti: “Cumhuriyetimizin kurucusu, başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 76. yılında sonsuz sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu, bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde Türk Milletine yol gösteren Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını ve demokratik, sosyal ve hukuk devleti olarak muasır medeniyetler seviyesine doğru ilerlemesini sağlamıştır.

Üstün askeri dehası ile bir milletin kurtuluşunu hazırlayan Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Mücadelesinin ardından kurulan yeni Türk Devletinde ortaya koyduğu ilke ve devrimleri ile de ileri görüşlü bir devlet adamı olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

4 Eylül Sivas Kongresi’yle temellerini ilimizde attığı Cumhuriyet, genç nesillerin omuzlarında kuşaktan kuşağa taşınarak ebediyete kadar korunacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk’ün ilke ve inkılâpları ışığında korumak, yaşatmak ve O’nun belirlediği hedefler doğrultusunda yüceltmek Milletimizin her ferdinin vazgeçilmez görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 76. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum”

AdminAdmin