Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-11-2014 00:20

KOCACIK: “SİZLERE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASINI TAKİP EDECEĞİM”

Cumhuriyet Üniversitesi’nde (C.Ü.) “Foto Muhabirliği” konulu söyleşi ve resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

KOCACIK: “SİZLERE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASINI TAKİP EDECEĞİM”


Resim Sergisi açılışına (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın yanı sıra Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel ve bazı Gazete temsilcileri de katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Türkiye Foto Muhabirleri Derneği-Yılın Basın Fotoğrafları 2014 Sergisi”nin açılış kokteyli ve devamında da Hasan Tüfekçi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Foto Muhabirliği” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Serginin açılışına (C.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Poyraz,  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Mustafa Yüksel, bazı Gazete temsilcileri, Foto Muhabiri Hasan Tüfekçi ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Açılış öncesi sergi hakkında bilgi veren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol, geleceğin iletişimcilerini yetiştirmek için çaba gösteren fakültenin akademik bilginin yanı sıra bu gibi etkinliklerle de öğrencilerin mesleği yakında tanımasına olanak sağlamak amacında olduğunu kaydetti. Sözlerinin devamında fakültenin gelişmesinde destek ve katkılarını esirgemeyen Rektör Kocacık ve ekibine teşekkür eden Dekan Erol, Rektörlüğün katkılarıyla fakülteye önümüzdeki yıl bir radyo televizyon stüdyosunun kurulacağının müjdesini de verdi.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık ise, Üniversite’nin tüm fakültelerini olduğu gibi İletişim Fakültesi’ni de önemsediklerini, çağın gereklerini yakalama adına gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade ederek, “Sizler için varız siz olmazsanız yapacak bir şeyimiz yok. Metin Beyden, Dekanımızdan sizlere verdiği sözleri tutmasını takip edeceğim.

Cumhuriyet Radyo Televizyon inşallah 2015 yılı programımızda var. Size de yakışır” dedi.

Kocacık eskiden tıp fakültesinin ön planda olduğunu, ancak şimdi İletişim Fakültesi’nin de öne çıktığını kaydederek, “Öncelikle dekanımıza, öğretim üyelerimize ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Sizi her zaman en çok etkinlik yapan birim olarak görmek istediğimi söylemek istiyorum. Sadece tıpla değil onun yanında iletişim fakültesiyle etkinlikleriyle isim yapmak ve etkinliklerle yer doldurmak istiyoruz.  O yüzden sizden çok beklentimiz var bizden destek sizden de çaba” şeklinde konuştu.

Etkinliği düzenleyen İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Gültekin Akçay ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Araştırma Görevlisi Mahmut Akpınar ise sergi hakkında bilgi verdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından “Türkiye Foto Muhabirleri Derneği-Yılın Basın Fotoğrafları 2014 Sergisi”ni gezen davetliler daha sonra Hasan Tüfekçi’nin konuşmacı olarak katıldığı “Foto Muhabirliği” konulu söyleşiye geçti.

Foto Muhabiri Hasan Tüfekçi’nin özgeçmişinin okunmasıyla başlayan programda Tüfekçi mesleğinin inceliklerini anlatırken katılımcılarının sorularına da cevap verdi.

Uzun yıllar cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve parlamentoda foto muhabirliği yapmasının yanı sıra önemli toplumsal olaylarda da görev yapan Tüfekçi, fotoğraflarını çekerken kurgu yapmayı sevmediğini ve kurgu yapılmasını da tasvip etmediğini kaydetti. “Foto muhabirlerinin çelik gibi olmalıdır” diyen Tüfekçi, özellikle deprem, savaş ve benzeri toplumsal olaylarda foto muhabirin birinci önceliğinin görevini yerine getirmek olduğunun altını çizerken ancak bunları yaparken de oradaki insanların acılarını paylaşmayı bilmek gerektiğini söyledi.

Tüfekçi sözlerinin devamında bir foto muhabirinin fotoğraf çekerken sanat yapmadığının haber yaptığının altını çizerek haber fotoğrafı ile birilerine gerçeğin hikâyesinin anlatıldığını ifade etti.

AdminAdmin