Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-11-2014 16:55

SEMİHA EKİNCİ, C.Ü. ÖĞRENCİLERİ İLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI…

Sigortacı ve aynı zamanda Milletvekili Danışmanı olan Semiha Ekinci Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulu’nun çeşitli etkinlikleri kapsamında, öğrenciler ile "Türkiye'de ve Yurtdışındaki Sigortacılık" konusunda görüşlerini paylaştı.

SEMİHA EKİNCİ, C.Ü. ÖĞRENCİLERİ İLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI…

 

Sigortacı ve Milletvekili Danışmanı Semiha Ekinci, Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulu gerçekleşen etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.

 

Öğrencilerle "Türkiye'de ve Yurtdışındaki Sigortacılık" ile ilgili konularda görüş ve deneyimlerini paylaşan Ekinci, öğrencilere sigorta sektörünün önümüzdeki dönem daha çok gelişeceğini ve buna paralel olarak yetkin iş gücüne önümüzdeki dönem daha çok ihtiyaç olacağını, dolayısıyla sigortacılığın Türkiye'de gelecek vadeden mesleklerden biri olduğunu aktardı.

 

Öğrencilere, 17 yıllık Sigortacılık çalışma hayatından önemli kesitler ve unutulmayacak anları ve bilgi, birikimini, tecrübesini aktaran Semiha Ekinci; “Sigorta, risklerin gerçekleşmesi sonucu doğabilecek zararları gidermek için kullanılan mali araçtır” dedi.

 

Sigorta sözleşmesi, sigorta yapılması için hukuken gerekli sözleşmedir. Sigorta poliçesinin bir kağıt parçasından oluştuğuna da vurgu yapan Ekinci, sigortanın tamamen “GÜVEN’E” dayandığını ifade etti. Ekinci ayrıca “Sigorta kişi ve kurumlara güven sağlar, böylece geleceğin planlanmasını mümkün kılar, girişimciliği teşvik eder” gibi paylaşımlara yer verirken, kişi, kurum güvendiği Sigorta şirketine, sigortacıya sigorta yaptırır” dedi.

 

Semiha Ekinci yurtdışında sağlık sigortasına büyük önem verildiğini aktarırken,  bu anlamda Türkiye’de de önemli çalışmaların başladığını vurguladı. Ekinci, öğrenciler ile bir araya gelmenin önemli olduğunu belirirken sorularını yanıtladı.  Son olarak bu fırsatı kendine veren okul yönetimine teşekkür etti.

 

Semiha Ekinci’ye Okul Müdür Yardımcısı İbrahim İşcan ve Yüksekokul Sekreteri Oğuz Demirkaya da eşlik etti.

 

AdminAdmin