Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-11-2014 18:48

KOCACIK, “İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KURULU” TOPLANTISINA KATILDI…

“İl Milli Eğitim Danışma Kurulu” toplantısı, Vali Âlim BARUT’un başkanlığında gerçekleştirildi.

KOCACIK, “İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KURULU” TOPLANTISINA KATILDI…


Eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerilerinin hazırlanarak, eğitim ve öğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaçlara cevap vermek üzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yöntem önerilerinde bulunması amacıyla Öğretmen Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan AYKUT, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR, İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 



Vali Âlim BARUT, toplantıda yaptığı konuşmada: “Eğitim; milletlerin medeniyet seviyesini, kalkınma seviyesini doğrudan etkileyen en önemli göstergedir. Artık geleceğin dünyası iyi eğitim almış ve bu konuda dünyaya açılmış nesillerle ortaya çıkacak. İl nüfusumuzun dörtte biri doğrudan doğruya öğrenci ve öğretmenlerden oluşuyor. Konu bu şekilde olunca da bu toplantı çok önemli. Çok önemli konuyu da Vali olarak ilgi göstermem doğaldır. Şu anda biz burada İl Milli Eğitim Danışma Komisyon üyelerinin görüşlerine açığız. Bizim burada dillendireceğimiz görüşleri yukarda ilgi gösterirler göstermezler o önemli değil. Önemli olan bizim konu hakkında düşünmüş, çözüm önerilerini getirmiş olmamız lazım. Eğer tekliflerimiz doğru ise doğrularımız en sonunda kendini kabul ettirir ve yukarda da göz önüne alınır. Dolayısıyla ben bu toplantının eğitim hizmetlerine faydalı olmasını diliyor, toplantıyı düzenleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.   



Yapılan konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya ÇINAR, ilimizin eğitim-öğretiminin genel durumu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.   

Daha sonra katılımcılar söz alarak eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar ve bu karşılaşılan sorunlara çözüm önerilerinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.

 

 

AdminAdmin