Sivas
Giriş Tarihi : 04-11-2014 18:34

İŞYERİ YANAN ESNAFLARA ZİYARET...

Belediye Başkanı Sami Aydın, Çolpan İş Merkezi'nde çıkan yangında iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti.

İŞYERİ YANAN ESNAFLARA ZİYARET...

Geçtiğimiz gün, gece 01.00 sularında çıkan yangında bodrum katındaki dükkânların tamamı içindeki makine ve malzemelerle birlikte kullanılamaz hâle gelirken, 30 esnafın çeyiz üzerine faaliyet gösterdiği pasajda dükkânlarının camları kırıldı, elektrik hatları zarar gördü ve iç kısımlar duman nedeniyle siyaha büründü.

Esnafları ziyaret eden Başkan Aydın, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile bayan esnaftan bilgi aldı. 

Köksal, çeyiz üzerine faaliyet gösteren bayan esnafların yangın sonrasında çok mağdur olduğunu, pasaja giremediklerini belirterek, Başkan Aydın’dan onlara yardımcı olmasını istedi.



Yıllardır burada çalıştıklarını ve evlerinin geçimini el emeği ile sağladıklarını ifade eden bayan esnaflar ise, gece meydana gelen yangın sonrasında elektrik hattının tamamen yandığını, iş yerlerinin camlarının kırıldığını, nakış ve dikişte kullanılan makinelerin yandığını ve dükkânlardaki çeyiz eşyalarının zarar gördüğünü belirterek, mağduriyetlerini dile getirdiler.



Pasajdaki esnafa geçmiş olsun temennisinde bulunan Başkan Aydın, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra Belediye olarak esnaflara yardımcı olacaklarını belirtti. 
AdminAdmin