Sivas
Giriş Tarihi : 28-10-2014 21:17

ALBAYRAK: “MEMURLA MAAŞ PAZARLIĞI YAPMAKTAN KAÇAMAZSINIZ”

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Nurullah Albayrak, hükümetin terör örgütüyle bile pazarlığa girdiğini savunarak, “PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz.

ALBAYRAK: “MEMURLA MAAŞ PAZARLIĞI YAPMAKTAN KAÇAMAZSINIZ”

Apo ile ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD ile yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız.” dedi.

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nurullah Albayrak, düzenlediği basın toplantısında, “Bizler bu devleti, bu Cumhuriyeti sokakta bulmadık. Bir bebek büyütür gibi, bir evlat yetiştirir gibi canımız pahasına koruduk, gözettik ve 91 yaşına getirdik.” şeklinde konuştu.

“Ne yazık ki bugün, evlatlarımızı feda ederek, hayatlarımızdan vazgeçerek yaşatmaya çalıştığımız devletimiz, adına açılım denen bir ihanet projesi çerçevesinde soysuzların oyuncağı haline getirilmiştir.” diyen Albayrak, “Aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 3 yiğit evladımızı daha teröre ve açılıma kurban verdik.” ifadesini kullandı.

Memurların 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödediğini savunan Albayrak, yetkili konfederasyon olan Memur-Sen’i eleştirerek şöyle devam etti: “Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkûm edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Bütün bu yaşananlara rağmen toplu ihanete imza atan konfederasyon hala durumdan son derece memnun.”

MEMUR-SEN'İ ELEŞTİRDİ

“Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler?” diye soran Nurullah Albayrak, Şimdi tatlı su demokratları ile hormonlu sendikalar, gerçekler karşısında saklanacak delik arıyorlar. Memuru unutup, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? 9 ay içinde ailenin zorunlu harcamaları 363 lira artmışken, 123 lira zamma 'Evet' diyenler, memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Hâkime, savcıya, akademisyene milletvekillerine ve Çankaya Köşküne veriliyorsa, diğer memurlara ve emeklilere neden verilmesin” açıklamasını yaptı.

"HERKESLE PAZARLIK YAPIYORSUNUZ"

“Bu ihmal, bu adaletsizlik ve Memnun-Sen’in yaptığı bu ihanet, 91. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin niteliklerine ve ilkelerine uymamaktadır. Tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti yoktur.” görüşünü savunan Albayrak, sözlerini şu sözlerle noktaladı:

“Cumhurbaşkanlığının bütçesini iki katına çıkarıyor, yüzde 100 zam yapıyorsunuz. Atatürk’ün emaneti Orman Çiftliğini talan edip, milyarlarca liraya saray yapıyorsunuz. Milletvekili maaşlarına tam 1000 lira zam yapıyorsunuz. PKK’yla terör pazarlığı yapıyorsunuz. Apo ile ihanet pazarlığı yapıyorsunuz. IŞİD’le rehine pazarlığı yapıyorsunuz. PYD ile yardım pazarlığı yapıyorsunuz. Memurla maaş pazarlığı yapmaktan kaçamazsınız.”

AdminAdmin