Spor
Giriş Tarihi : 25-10-2014 15:44

SİVAS'A RİZE ÇAYI ACI GELDİ: 0-1

Spor Toto Süper Lig 'in 7. hafta mücadelesinde Roberto Carlos yönetimindeki Sivasspor , sahasında Çaykur Rizespor 'u konuk etti.

SİVAS'A RİZE ÇAYI ACI GELDİ: 0-1

 

Sivasspor'un üstün bir futbol sergilediği maçta Rizespor son dakikalarda yakaladığı kontraatağı çok iyi değerlendi ve zorlu deplasmandan 3 puan çıkarmayı başardı.

 

İlk dört haftayı galibiyetsiz kapatan Sivasspor, beşinci haftada Gençlerbirliği'ni yenerek üç puanla tanışmıştı. Geçen hafta ise Ankara'da Beşiktaş ile karşılaşan Yiğidolar, kıran kırana geçen mücadelede rakibine 3-2'lik skorla boyun eğmişti. Rakip Çaykur Rize de, Sivasspor ile aynı kaderi paylaştı. İlk dört haftayı 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle tamamlayan Karadeniz ekibi, beşinci haftada Eskişehirspor'u deplasmanda yenerek elde etti.

 

Mücadeleye temkinli başlayan taraflar, ilk dakikaları birbirine tartarak geçirdi. Oyuna yavaş yavaş ağırlağını koymaya başlayan Sivasspor, Da Costa ve Aatıf ile üst üste pozisyonlar yakaladı ancak gole çevirmeyi başaramadı. Özellikle ilk yarım saat geçilirken, Aatıf ve Cicinho'nun istekli futboluyla oyunu rakip yarı sahaya yıktılar ancak taraflar devre arasına golsüz eşitlikle gitti.

 

İkinci yarıda da Sivasspor bastıran taraf olmasına karşın gol Rizespor'dan geldi. Oyunun son dakikalarına doğru geriye yaslanan rakibinden cesaret alarak tüm hatlarıyla yüklenmeye başlayan ev sahibi, maçın son anlarına doğru kalesinde golü gördü. Hızlı gelişen atakta Murat Duruer savunmanın arkasına nefis bir pas bıraktı. Pozisyonu iyi kovalayan Leonard Kweuke kaleciyle karşı karşıya durumda şık bir vuruşla takımını deplasmanda öne geçirmeyi başardı.

 

 

Uzatma dakikalarda Kweuke ile girdiği ikili mücadelede rakibine sert müdahalede bulunan Cicinho, doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kalırken; Rizespor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.


AdminAdmin