Sivas
Giriş Tarihi : 25-10-2014 14:51

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN SERT TEPKİ !..

Sivas Türk Eğitim-Sen Şube Sekreteri Ercan Topal’dan zehir zemberek açıklamalar. Topal Öğretmene Rotasyona ateş püskürdü.‏

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN SERT TEPKİ !..

Torba yasa ile gündeme gelen öğretmene rotasyon maddesi eğitimcileri çılgına döndürdü. Ülkenin en büyük sorunu eğitimcilerin rotasyonu imiş gibi tavır takınan hükümete eğitim sendikalarından sert tepkiler gelmeye başladı. Bu konuda açıklamalarda bulunan Sivas Türk Eğitim-Sen Şube Sekreteri Ercan Topal; bu yanlış uygulamanın eğitimi ve eğitimciyi olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Ülkenin yığınlarca sorun varken rotasyonun ön plana çıkarılması hiç de şık olmamıştır. Hele hele “Yeni Türkiye” “Daha fazla demokrasi” sloganlarıyla ortalığı velveleye veren iktidarın bu uygulaması ne kadar demokratiktir? Bunu bizler anlayamıyoruz, anlayan birileri varsa çıkıp bize anlatsın da bizler de aydınlanalım. Öğretmenin kendi isteği ile yapılmayan atamanın adı “sürgündür”. “Bizim aklımızın erdiği kadar demokratik ülkelerde bu tür uygulamalar yapılmaz” dedi.

Topal; yaptığı açıklamada şunları kayıt etti:

“İŞTE ROTASYON MADDESİ

Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi MADDE 35-

(1) Öğretmenler, aynı eğitim kurumunda en fazla toplam sekiz yıl görev yapabilir. Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıl görev yapan öğretmenlerin atamaları, yapılacak duyuru üzerine bu sürenin dolduğu tarihin içinde bulunduğu ders yılının sona erdiği tarihten itibaren en fazla iki ay içinde aynı ilde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Tercihlerine atanamayanlar ile tercih yapmayanların atamaları ise aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına resen yapılır.

(2) Aynı eğitim kurumunda toplam sekiz yıllık görev süresini ders yılının dışında tamamlayan öğretmenlerin atamaları, sekiz yıllık görev süresini doldurdukları tarihi takip eden ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.

(3) Kadrolarının bulunduğu il içindeki eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı kapsamdaki bir sonraki atama dönemine kadar ertelenir.

(4) Sekiz yıllık görev süresinin hesabına; aynı eğitim kurumunda ikinci görev kapsamında yönetici olarak geçen görev süreleri hariç olmak üzere, yıllık izin, hastalık izni, aylıksız izin, vekâlet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri de dâhil edilir.

(5) Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen sürelerin tamamı sekiz yıllık görev süresinin hesabında dikkate alınır.

(6) Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarında görev yapanlar hariç olmak üzere, alanı sınıf öğretmeni olan öğretmenlerden ara sınıflarda görev

yapmakta iken aynı eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduranların başka eğitim kurumuna atamaları, aynı öğrencilerle devam etmeleri şartıyla 4’üncü sınıfı okuttukları ders yılının sona erdiği tarih itibarıyla yapılır.

(7) Bu maddeye göre yapılacak atamalarda, öğretmenlere en fazla 25 eğitim kurumu tercih etme hakkı verilir.

(8) Duyuruda; alanlar itibarıyla boş öğretmen kadroları, bu madde kapsamında ataması yapılacaklardan boşalacak muhtemel öğretmen kadroları, başvurunun yapılma şekli, başvuru yeri ve süresi ile diğer hususlara yer verilir. Bu rotasyon maddesi uygulandığında tüm eğitim çalışanlarının huzuru bozulacaktır. Mevcut iktidarın huzur bozmak gibi bir misyonu var galiba. Elinizi eğitimin üzerinden çekiniz de eğitimciler işlerini yapsınlar. Eğitimciler her dönem işini özveriyle ve alnının akıyla yapan kesimdir. Her ne kadar haftada 30 saat çalışıyor olsalar da…

Öğretmenler ne iş yapıyor ki demek hangi vicdana sığar? Siz gelin bir gün değil sadece bir saat derse girin de görelim boyunuzun ölçüsünü. Kaç dakika dayanabileceksiniz? Her ağzını açtığında daha fazla demokrasi çığlıkları atanlar demokrasinizi uygulayın da nimetlerinden bizlerde de yararlanalım. Yaptığınız uygulamalar ülke ve millet yararına olmalıdır. Öğretmene uygulayacağınız rotasyon sorunların artmasını sağlayacaktır. Mantıklı yönetici sorun yaratmaz, sorun çözer. Umuyor ve arzu ediyoruz ki bu demokratik olmayan uygulama hayata geçmeden vazgeçilir. Yanlıştan dönmek erdemdir. Eğitim çalışanlarının huzurunu kaçırmazsanız doğru bir iş yapmış olursunuz”

AdminAdmin