Sivas
Giriş Tarihi : 23-10-2014 23:23

ŞEHİR KİMLİĞİNİ BULUYOR…

Şehir Kimliği Çalıştayı Tanıtım Toplantısı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.

ŞEHİR KİMLİĞİNİ BULUYOR…
Sivas Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen çalıştayın tanıtım toplantısına Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Eşi Yurdagül Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acar, İl Özel İdare Sekreteri Salih Ayhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçe ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan toplantıda ilk sözü, Bakan Danışmanı İbrahim Acar aldı. 



Acar, daha önce yapılan Şehir Kimliği Çalıştayları hakkında bilgiler vererek, “İllerin kendilerine ait kimlikleri vardır, bu kimlikleri oluşturan etkenler; mezarlıkları, tarihî eserleri, kaplıcaları, o yöre için önem arz eden simgeleşmiş yerlerdir. Bu kapsamda Sivas da hem binlerce yıllık tarihî, hem kaplıcaları, hem önemli şahsiyetleri ile çok önemli bir kimliğe sahiptir. Bizim bu çalıştaylardan amacımız, şehirlerin planları yapılırken simge değerlerini koruyup hatta bu değerleri ön plana çıkararak daha planlı programlı bir şehirleşme hareketini gerçekleştirmektir. Bu aşamada bizlere bu ilin yöneticileri başta olmak üzere, STK temsilcileri, kanaat önderleri, Üniversiteler destek olarak fikir sunmalıdır. Çalıştayımızın asıl toplantısı 14 Kasım'da Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’nin katılımı ile yine burada gerçekleştirilecektir. Önümüzdeki üç haftada bu çalıştaya desteklerinizi bekliyoruz” ifadesini kullandı.



Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da, 2005 yılında böyle bir çalıştay yapıldığını hatırlatarak; “O dönemde bunun faydalarını hep birlikle görmüştük. Ancak Sayın Danışmanımızın sunumundan da gördüğümüz gibi bu çalıştay çok önem arz ediyor. Türkiye’de işler genelde tersten işliyor, bunun zararlarını da yaşanan depremlerde gördük. İnsanlarımız önce inşaatı dikiyor, sonra altyapı bekliyor. Bunun tam tersi olması gerekiyor plan her şeyden önemli” diyerek büyükşehirlerde yaşanan çarpık kentleşmenin çözümünü de Anadolu’dan geçtiğini vurguladı. “Siz istediğiniz kadar köprü otoyol yapın, Anadolu’dan büyükşehirlere göçü önleyemezseniz, yatırımlarınız Anadolu şehirlerine olmazsa buradaki vatandaşları burada tutamazsanız, büyük şehirlerde çarpık kentleşme artarken Anadolu şehirleri de atıl duruma gelecek. Bu sebeple Anadolu’da yapılacak her türlü çalışmayı önemsiyoruz” ifadesini kullandı.



Vali Âlim Barut da, “Sivas'ın tarihî, turistik değerleri itibarıyla önemli bir şehir olduğunu vurgulayarak; “Bu şehir kimliğinin geliştirilmesi planlı programlı bir hâlde gerçekleşecektir, bu çalışmaları biz de çok önemsiyoruz ve bu çalışmayı gerçekleştiren ekiplere teşekkür ediyoruz” dedi.


Protokol konuşmalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Danışmanı İbrahim Acar, Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan ve Doç. Dr. Ayfer Gedikli çalıştayda izlenecek yol hakkında katılımcılara bilgi verdi.
AdminAdmin