Sivas
Giriş Tarihi : 23-10-2014 23:04

SİVAS'TA 6 HÜKÜMLÜ ELEKTRONİK KELEPÇE İLE İZLENECEK

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında hayata geçirilen, 'Elektronik Kelepçe' sistemi, Sivas'ta 6 hükümlüye uygulanacak.

SİVAS'TA 6 HÜKÜMLÜ ELEKTRONİK KELEPÇE İLE İZLENECEK

Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 2013 yılında Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında Sivas'a 6 adet elektronik kelepçe gönderildi. Denetimli Serbestlik Müdürü İsmail Aslan, bu uygulamanın Türkiye genelinde 2 yıl önce pilot uygulama ile 3 ilde başladığını belirterek, "Sonra ise kısım kısım tüm müdürlüklere gönderilmeye başlandı. Bulunduğumuz ay içerisinde de müdürlüğümüze 6 adet elektronik kelepçe geldi. Bu elektronik kelepçeler konutta infaz yani ev hapsi şeklinde verilenler, belirli bölgelere gitmeme, belirli bölgelerin dışına çıkmama veya bir konuta yaklaşmama gibi kararların infazında kullanılacak. Bu kelepçeler isimleri belli olan 6 hükümlüye Kasım ayı içerisinde takılacak. Elektronik kelepçeler olmadan önce denetim kolluk kuvvetleri ve denetim ekiplerimiz tarafından takip ediliyordu. Denetimlerimizde eğer bir ihlal olur ise gerekli işlemler yapılıyordu. Elektronik kelepçeler sayesinde hükümlüler 24 saat gözetim altında olacak. Hükümlüler açısından da iyi, hükümlünün kapısına gidip uygunsuz zamanda kendileri de rahatsız ediliyordu. Şimdi bu kelepçe sayesinde tamamen elektronik ortamda takip edilmiş olacaklar" dedi.

 Ellerinde 2 çeşit kelepçe bulunduğunu söyleyen Aslan, "Elimizde GPRS ve konutta infazda uygulanan elektronik kelepçe sistemi var. GPRS cihazlarını kişi üzerinde taşıyacak. Bu kişiler belirli bölgeye yaklaşmayacak ve belirli bölgenin dışına çıkmayacak. Diğer cihazlar ise konutta infaz kararlarının uygulanmasında kullanılan cihazlar. Bu uygulama 1 yıl içinde tüm Türkiye genelinde uygulanmaya başlanmış olacak"dedi. Elektronik kelepçelerin önümüzdeki günlerde hükümlülere takılacağı öğrenilirken, takılan kelepçeler Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı Elektronik İzleme Şube Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

AdminAdmin