Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-10-2014 14:36

ESKİ GÜNLERİ YÂD ETTİLER

Bir zamanlar Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, uzun yıllar Sivas'ta birlikte olduğu mesai arkadaşları ve İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ESKİ GÜNLERİ YÂD ETTİLER


Toplantıya Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Mili Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Erturhan, ilahiyat Fakültesinden bazı öğretim üyeleri, İmam Hatipliler Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bir dizi programa katılmak üzere Sivas’ta bulunan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İmam Hatipliler Derneği tarafından Paşabahçe kütük evde düzenlenen toplantıya katıldı.


Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Eğitimci Abdussamet Şimşek, , Sivas'ta bulunduğu süre zarfına herkesin ve herkesimin gönlünü kazanan ve bizlerde olumlu iz bırakan ve şehrimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarında çok emekleri bulunan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınarı ağırlamaktan ve bilgilerinden faydalanmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın Sivas’ta görev yaptığı yıllarda dernekle birlikte ortak çalışmalar yaparak tefsir derslerini yürüttüğünü ve bu derslerin son derece faydalı olduğunu vurgulayan Şimşek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

1995 yılında Sivas’a gelen ve Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1995 yılında öğretim görevlisi olarak göreve başlayan Prof. Dr. Ali Akpınar, 2009 yılına kadar İlahiyat Fakültesinde çeşitli kademelerde görev yaptı. 2009 yılında Sivas’tan ayrılan ve Gaziantepe giden Akpınar, bir süre burada çalıştıktan sonra kendi memleketi olan Konya’da il müftüsü olarak başladı. 
Yıllardır çalıştığı ve unutamadığı ve adeta ikinci memleketi olarak gördüğü Sivas’a gelen ve hasret gideren Akpınar, burada dostlarını ve arkadaşlarını asla unutamıyor.

İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, görev yaptığı süre içerisinde güzel dostlar edindiğini ve asla unutamadığını belirterek, birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Konya’da görev yapmasına rağmen Sivas’ın ayrı bir yeri olduğunu, dostlarını unutamadığını dile getiren Prof. Dr. Ali Akpınar, Sivas’taki çalışmalarının bu göreve gelmesinde büyük etkisi olduğunu belirterek, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür etti.  

 

 

AdminAdmin