Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-10-2014 09:06

KOCACIK KOYULHİSAR MYO'YU ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) Rektörü Faruk Kocacık Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu'nu ziyaret etti.

KOCACIK KOYULHİSAR MYO'YU ZİYARET ETTİ

 

C.Ü. Rektörü Kocacık'ı, Koyulhisar Belediye Başkan Vekili Osman Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Tevfik Tepe, İl Genel Meclis Üyesi Vedat Canan, okul yönetimi ve öğretim görevlileri karşıladı.

Okul Müdürü Doç.Dr.Fikret Koçbulut okulun genel ihtiyaçları ve Cumhuriyet Üniversitesine geçiş yapıldıktan sonra yapılanlar hakkında Rektör Kocacık'a slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda okula kayıt yaptıran ama yurt olmadığı için kaydını sildiren öğrenciler olduğunu belirten Koçbulut,"Şuan için açık bulunan 3 bölümümüzde 145 öğrencimiz var. Bu sayıyı daha üst düzeye taşımak için çalışıyoruz. Okul içerisinde genel itibari ile tamir bakım çalışmalarımızı yaptık" dedi.

Okulun eksiklerinin en kısa zaman da giderileceğini söyleyen Rektör Faruk Kocacık,"Okulumuzun kadrolarını tamamlıyoruz mevcut bölümlerimizin kapasitesi yüzde 80 oranında dolu onların öğretim görevlilerini tamamladıktan sonra inşallah yeni bölümler açmayı planlıyoruz. Gördüğümüz kadarı ile yurt sorunumuz var 72 tane kayıt yapma imkanı olan öğrencimiz yurt olmadığı için kayıt yapmıyor geri dönüyor. Dolayısıyla burada ki yöneticilerimizin, işadamlarımızın hayırseverlerimizin yurt konusunda biraz fedakar olması lazım devlet üniversitelerinde kalkınma bakanlığı ilçelere bütçe vermiyor yoksa bunu zevkle yaparız ama bütçe imkanları sınırlı dolayısıyla ilçelerde yerel yöneticiler, işadamları hayırseverler yurt konusunu halletmesi lazım. Yurt konusu hallolursa yeni bölüm açar kısa sürede öğrenci sayısını artırırız, öğrenci sayısı arttığı takdirde ilçemize de katkısı olur" diye konuştu.

Koyulhisar Kaymakamı Mustafa Güngör Kocacık'a plaket ve Koyulhisar balı hediye etti.

AdminAdmin