Sivas
Giriş Tarihi : 19-10-2014 21:49

ELİŞ: “AVUKATLARA SAYGISIZ HAKİM VE SAVCI İSTEMİYORUZ”

Sivas Barosu'nda başkan Muharrem Eliş’in tek aday olduğu genel kurulda daha çok avukatların sorunları gündeme geldi.

ELİŞ: “AVUKATLARA SAYGISIZ HAKİM VE SAVCI İSTEMİYORUZ”

 

Sivas Barosu'nda başkan Muharrem Eliş’in tek aday olduğu genel kurulda daha çok avukatların sorunları gündeme geldi. Başkan Muharrem Eliş, avukatlar ve vatandaşlara saygı duymayan hakim ve savcıların Sivas’ta görev yapmasını istemediklerini söyledi.

81 yılı geride bırakan Sivas Barosu, 20. başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti. Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapılan genel kurulda konuşan Baro Başkanı Muharrem Eliş, önceliklerinin avukatlık mesleğinin saygınlığının artırılması ve mesleki sorunlarının çözümü olduğunu kaydetti. Sivas, hakim savcı atamalarında 1. Bölgede yer aldığı için Sivas’ın fazla tercih edilen bir yer olmadığına işaret eden Avukat Eliş, şöyle devam etti: "Atananlarda terfi endişesi olmadığı için başka illerde problem yaşayan hakim savcılar buraya gönderiliyor. Bu yüzden mahkeme işleyişlerinde sıkıntılarla karşı karşıyayız. Biz bunu kabullenmek istemiyoruz ama yasal pozisyonumuz bu. Sivas Barosu olarak adliye içerisinde vatandaşa ve avukata saygı göstermeyen hâkim ve savcının görev yapmasını istemiyoruz. Görevlerini başka illerde yapsınlar."

Milletvekili Avukat Hilmi Bilgin de Barolar Birliği’ni hedef aldığı konuşmasında avukatların meslek sorunlarıyla ilgili olarak Barolar Birliği'ne büyük görevler düştüğünü belirterek, Birliği avukatların sorunları yerine ilgisiz konularla uğraşmakla suçladı.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde tek aday Muharrem Eliş 180 oyla yeniden seçildi.

AdminAdmin