Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-10-2014 13:15

HAFİK'TE MESLEK YÜKSEKOKULUNUN DEVİR TESLİMİ YAPILDI

Sivas'ın Hafik ilçesinde hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulunun hizmet binasının devir teslimi yapıldı.

HAFİK'TE MESLEK YÜKSEKOKULUNUN DEVİR TESLİMİ YAPILDI

 

Hafik Kamer Örnek MYO binasında gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Hafik Belediye Başkanı Mithat İlhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Mehmet Baktır, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. İbrahim İşcan,  Üniversite Hastanesi Başhemşiresi Nezahat Demirkaya, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Faruk Kurugöl, İl Genel Meclis Üyesi Osman Budak, iş adamları, öğretim üyeleri, elemanları ve davetliler katıldı.

Yüksekokul binasında düzenlenen tören öncesi heyet yüksekokulda çeşitli incelemelerde bulundu.

 

Okul Müdürü Prof.Dr. Mehmet Baktır tarafından 1 yıl içerisine okulda yapılan çalışmalar hakkında heyete bilgi verirken, yeni kurulan Gıda laboratuarı ve Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Okulunda yapılan ve yapılacak önemli çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksek Müdürü Prof. Dr. Mehmet Baktır, eğitime katkısı için iş adamı Orhan Örnek'e ve arazi bağışında bulunan Ahmet Aktaş’a teşekkür etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, hayırsever iş adamları tarafından eğitime verilen bu tür desteklerin çok önemli olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Kocacık, “Orhan Örnek Beye bu güzel davranışları için teşekkür ediyorum.

Çok güzel bir iş başardığını her geçen gün birlikte görüyoruz. Sivas merkezde bile bu kalitede bir bina bulmak çok zor. Binayı yaptırırken her şeyi bizzat kendisi titizlikle seçti ve yaptırdı.” dedi.

Yüze yakın öğrenci mevcudunun bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kocacık, YÖK’ün  bazı kriterleri dolayısı ile şu an mevcut öğrenci sayısının az olduğunu söyledi. Gerekli çalışmaların ve görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Kocacık, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından öğrenci mevcudunun çok daha yukarılara çıkacağını söyledi.

Prof. Dr. Kocacık, “Herşey güç birlikteliğiyle oluyor. İnşallah bu tür birliktelikler artarak daha güzel işlere vesile olur. Eğitime verilen destekler yapılan yatırımlar hiç kuşkusuz en anlamlı yatırımlardan birisidir.

Umarım diğer hayırseverler ve iş adamları da bu tür yardımlarına ve hayırlarına devam ederler. Hayır sahibi Orhan Örnek başta olmak üzere arazi bağışında bulunan Ahmet Aktaş’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Hayırsever iş adamı Orhan Örnek de konuşmasında annesi adına yaptırdığı okulun önemli bir hizmet olduğunu dile getirerek, "İki yönden çok mutluyum. Birincisi, bu hedefimdi, gerçekleştirdim ve bunu yaşarken görüyorum. İkincisi bizim yaptığımız bu hayır işinden sonra, diğer hayırseverlerin de hayır için sıraya girmesi beni ayrıca mutlu ediyor" diye konuştu.

Kendisinin yaptığı bu yardımın diğer hayırseverlere örnek olmasını temenni etti. Örnek, diğer hayırseverlerinde bu tür yardımlar için sıraya girmesi gerektiğini belirterek, “ Yapılmış olan bina çok güzel bir tesis oldu. Bundan sonra buraya her geldiğimde öğrenci sayının giderek arttığını görmek istiyorum.

Öğrenci sayısının beş yüzlere altı yüzlere çıkması bizi daha çok mutlu edecektir. Sayın Rektörüm başta olmak üzere tüm hocalarımızın gerekli çalışmaları yapacağına eminim. El birliğiyle öğrenci mevcudumuzu artırmamız lazım. Rektörümüze, emeği geçen eski ve yeni yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Yeni binamızın herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı  bu tür yardımlarını önemine değinerek, “ Bu binanın yapılmasında emeği geçen herkese devletim ve milletim adına şükranlarımı sunarım. Bu tür sosyal birliktelikler milletimiz adına gerçekten önemli. Dilerim diğer iş adamları da burada yapılanları örnek alırlar” dedi.

Hafik Belediye Başkanı Mithat İlhan ise Hafik’e bu binayı kazandıran Orhan Örnek ile emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür eğitim yardımlarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Okulun mevcut durumu hakkında bilgi veren Hafik Kamer Örnek MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Baktır, öğrenci sayısının artması yönünde yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Baktır, “YÖK tarafından çeşitli kriterler getirildi.

Bu kriterleri sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önümüzdeki yıllarda hem bölüm sayımızın hem de öğrenci sayımızın artmasını umuyoruz. Bu binanın üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen herkese ve tüm hayır sahiplerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve iş adamı Orhan Örnek, devir teslim protokolünü imzaladılar. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Kocacık hayır sahibi iş adamı Orhan Örnek ile okul binası için arazi bağışında bulunan Ahmet Aktaş’a plaket takdim etti.

AdminAdmin