Sivas
Giriş Tarihi : 16-10-2014 22:14

SİVAS BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA...

Sivas'ın büyükşehir olması için büyük mesai harcayan Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas'ı bütün olarak ele aldı.

SİVAS BÜYÜKŞEHİR OLMA YOLUNDA...
Bu amaçla ilçe ve belde belediye başkanlarını davet eden Başkan Aydın belediye başkanları ile Paşafabrikası Kütükev’de bir araya gelerek eksik olan 100 bin kişilik nüfus sorununun giderilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

Düzenlenen toplantıya Sivas Belediyesi Başkan Yardımcıları, Abdurrahim Ceyhan, Mahir Kuzucu, Mehmet Muaz Uzun, Naci Süha ve Ahmet Özaydın ile Özbelsan Genel Müdürü Şaban Kaya da katıldı.



Toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Aydın, “İlimizde yapılacak çalışmalar için böylesi toplantılar önemli. En azından yılda iki kez bu toplantının gerçekleştirilmesini hedefliyoruz. Bu, başlangıç toplantımız” diyerek, önümüzdeki günlerde Amasya’da düzenlenecek olan ve Başbakan'ın da katılacağı il belediye başkanları toplantısı hakkında bilgi verdi ve bu toplantıda dile getirilecek sıkıntıları orada anlatacağını söyledi.



“Toplantının planlanmasındaki asıl amacımız, ilimizin büyükşehir olmasıdır” diyen Başkan Aydın, “Dünya üzerinde çok sayıda Sivaslı hemşehrimiz yaşıyor. Bu noktada bizim zaten hâli hazırda 650 bin nüfusumuz var. Eksik olan sayı sadece 100 bin kişi ve ilçe, belde, il belediyesi olarak biz etkin bir çalışma yapar, 750 bin hedefini ortaya koyarsak bu çalışma ile bundan daha fazla bir nüfus artışı sağlar ve ilimizin nüfusunu 1 milyon'a bile çıkarabiliriz” dedi. 

Büyükşehir olmanın avantajlarını da anlatan Başkan Aydın, “Büyük-şehir olmamız halinde hem il bazında hem de ilçe ve belde bazında büyük kazanımlar sağlayarak ilimizi geliştireceğimizi biliyoruz” ifadesini kullandı.



Toplantıya katılan belediye başkanları da düzenlenen toplantıyı çok önemsediklerini vurgulayarak bizim belediyelerimizde yaşanan sıkıntıların büyük çoğunluğu nüfus azlığından kaynaklanıyor, nüfusumuz az olduğu için ödenek alamıyoruz. İlimizin büyükşehir olması noktasında biz de üzerimize düşen çalışmaları yapacağız” dediler.



Merkezî hükûmetten beklentilerini de ileten başkanlar bu toplantıya öncülük ettiği için Belediye Başkanı Sami Aydın’a ve ekibine teşekkür ettiler.

AdminAdmin