Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-10-2014 17:23

BELEDİYE'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİTAP HEDİYESİ...

Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen törenle Edebiyat Fakültesi öğrencilerine belediyenin basılı yayınlarından hediye etti.

BELEDİYE'DEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİTAP HEDİYESİ...
Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin dersine katılan Başkan Aydın, Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla basılan İrade-i Milliye, 4 Eylül Sivas Kongresi Tutanakları, Ahmet Suzi ve Dönemi, Âşık Talibi Coşkun ve İsmail Hakkı Toprak kitaplarını öğrencilere tanıtarak hazırlanan paketleri hediye etti.
 

Düzenlenen etkinliğe Başkan Aydın’ın yanı sıra Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve öğretim görevlileri katıldı.



Başkan Aydın ile sohbet etme imkânı bulan öğrenciler, belediyeye ait sosyal tesislerde; restorant, cafeterya, self servis, adisyon gibi yabancı kelimelerin kaldırılmasını talep etti. 

2004-2009 görev sürecinde Türkçeyi teşvik etmek adına başlatılan uygulama ile reklam tabelalarındaki Türkçe isimlerin ücretlendirilmesini en alt seviyede tuttuklarını hatırlatan Başkan Aydın; “Dilimize sahip çıkmak lazım. Bunun öncüleri de sizler olacaksınız. Önerileriniz bizi son derece mutlu etti” dedi.



Burada konuşan Rektör Kocacık ise, belediye ile her alanda çok güzel iş birliği yürüttüklerini ifade ederek; “Başkanımıza her konuda bize sağladığı destekten ötürü teşekkür ediyorum. Kendisi her zaman bizim yanımızda. Bizi her zaman ilk sıraya koyuyor. Bu yakın ilginin ve iş birliğinin devamını diliyorum” şeklinde konuştu.



Öğrenciler ise fakülte ziyareti ve programın anısına Başkan Aydın’a kalem hediye etti. Öğrencilere nazik davranışlarından ötürü teşekkür eden Başkan Aydın her türlü sıkıntıda kendisine ulaşabileceklerini söyleyerek cep telefonu numarasını verdi.
 

Buradan sonra tarih bölümüne geçerek son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Aydın, hazırlanan hediye kitapları hediye etti. 
 

Öğrencilere hayatlarında başarılar dileyerek bazı tavsiyelerde bulunan Başkan Aydın, “Sizlerden ricam; şehrimizden ayrıldıktan sonra Sivas’ımız için birer kültür ve tanıtım elçisi olmanız. Gittiğiniz yerlerde ilimizi güzel anlatmanız. Bu manada geride kalan yaşamınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.



Öğrencilerin ulaşım sıkıntısını çözmek adına yapımı devam eden Fadlum Köprüsü projesine değinen Başkan Aydın, hızlı tren projesinin ilimize ve üniversiteye kazanımları, otobüs seferlerinde yapılan düzenlemeler ile özel sektör kanalıyla yapımı sürdürülen AVM çalışmalarını özetledi.



Diğer yandan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın da İlahiyat Fakültesini ziyaret ederek birinci sınıf öğrencilerine kitap takdim etti. 



Sivas Belediyesi ve Üniversite olarak yürütülen çalışmalara değinen Başkan Yardımcısı Özaydın, organize edilen programla 3 bin kitabın öğrencilere hediye edildiğini kaydetti.

Her türlü sorun ve sıkıntı için öğrencilerin kendisini arayabileceğini de vurgulayan Özaydın, otobüs seferleri konusunda yöneltilen soruları cevaplayarak gerekli düzenlemelerin yapıldığının altını çizdi.
AdminAdmin