Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-10-2014 22:25

YILMAZ: “CAMİYE GELMEYEN GENÇLERİ IŞİD VE PKK KAPACAK”

İzmit İlçe Müftülüğü'nün 'Cami ve Gençlik' isimli konferansında konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Gençlerimizi camiye çekmezsek ya PKK ya da IŞİD kapacaktır" diye konuştu.

YILMAZ: “CAMİYE GELMEYEN GENÇLERİ IŞİD VE PKK KAPACAK”

İzmit İlçe Müftülüğü'nün Camiler ve Din Görevlileri haftası sebebiyle İl Müftülüğü binasında konferans düzenledi. Konferansa İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile ilçe müftüleri ve yaklaşık 400 kişi katıldı. Cami ve gençlik isimli konferansta Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ise konuşmacı olarak yer aldı. Yılmaz, gençlerin camilere çekilmesi için yaptığı konuşmada, "Aksi halde gençlerimizi ya PKK ya da IŞİD kapacaktır" dedi.

GENÇLERİ SOKAĞA ÇIKARDILAR AMA...

 

İzmit İlçe Müftülüğü'nün düzenlediği 'Cami ve Gençlik konferansında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. Yılmaz, camilerin birleştirici bir unsur olduğunu söyledi. Gençlerin camilere çekilmesinin önemine vurgu yapan Yılmaz, "Camiye gelen gençler burada birçok şey öğrenir. Biz bunlardan gençleri yoksun bırakırsak ya PKK kapacaktır ya da IŞİD kapacaktır. Geçtiğimiz aylarda siyasi partiler diyordu ya 'benim gençliğim sokaklara çıkmalı' diye, gençler sokaklara çıktı ama şimdi de evlerine sokamıyorlar. Lütfen gençlerimizi başkalarına bırakmayalım onları camilere çekelim" diye konuştu.

 

KİTABINI İMZALADI

 

Yılmaz, gençlerin camilere yönlendirilebilmesi için ailelere ve topluma büyük önem düştüğünü dile getirdi. Son günlerde artan uyuşturucu kullanımına dikkat çeken Yılmaz, "Hollanda'da uyuşturucu kullanan gençlere destek veriyorlar,  onları uyuşturabilmek için futbolu bile geliştirdiler. Gençlerin uyuşuk olmamaları için onların enerjileri meşru yollara yormamız gerekiyor" dedi. Konferansında ardından Yılmaz, 'Camilerin Eğitim Fonksiyonu' isimli kitabını okuyucuları için imzaladı.

 

 

AdminAdmin