Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-10-2014 22:22

SAĞLIK İLETİŞİMİ VE İLETİŞİM SAĞLIĞI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sivas Valiliği, Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü katkılarıyla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Sağlıklı İletişim ve İletişim Sağlığı’ konulu sempozyum gerçekleştirildi.

SAĞLIK İLETİŞİMİ VE İLETİŞİM SAĞLIĞI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Sempozyuma Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Erdal KARACA, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK, Baro Başkanı Av. Muharrem ELİŞ, Vali Yardımcıları Ömer KALAYLI, Salih AYHAN ve Mehmet Şerif OLCAŞ, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent SAĞLAM, ilgili protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Vali BARUT, iletişimin her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli olduğunu vurgulayarak, sosyal hayatın her alanında olduğu gibi hasta, doktor ve hasta yakını arasındaki ilişkide de sağlıklı iletişimin önemli olduğunu belirtti.

 

Sempozyumu düzenleyenlere teşekkür eden Vali BARUT, “Bu sempozyum sonunda tüm sağlık sektörü her alanda faydasını görür. Sağlık sektöründeki iletişim konusu hastalarımıza ve akademik kadroya belli kolaylıklar sağlamasını diliyorum.”dedi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk KOCACIK da hasta, hasta yakını ve doktorlar arasındaki sorunların iyi iletişim kuramamaktan kaynaklandığını ifade ederek, doğru iletişimle sağlık hizmetlerinin daha hızlı, kaliteli ve verimli olacağını belirtti.

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent SAĞLAM ise “Sağlık personeliyle hasta ve hasta yakını arasında sağlıklı iletişim kurmanın aracı olarak iletişimi merkeze alan derslerin zorunlu hale getirilmesinin bu sempozyumda gündeme geleceğini umuyorum.” dedi.

Sempozyum, "Sağlık İletişimi, Kavramlar, Mecralar ve Tartışmalar" konulu oturumla devam etti.

AdminAdmin