Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-10-2014 22:20

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 2. CAMİSİNE KAVUŞUYOR

Hayırsever işadamı Mustafa Sarılar tarafından Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yerleşkesinde yaptırılan Ethem Sarılar Cami hızla yükseliyor. 6 ay önce temeli atılan 500 kişilik caminin bir ay içinde bitirilmesi planlanıyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 2. CAMİSİNE KAVUŞUYOR


CÜ. Vakfı Yönetim Kurulu üyesi de olan İş Adamı Mustafa Sarılar 6 ay önce yapımına başlanan caminin bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi.

50 bine yaklaşan nüfusuyla cuma namazlarında ihtiyacı karşılamakta zorlanan üniversite camisine ek olarak yapımına başlanan Ethem Sarılar Camii'nde çalışmalar hızla sürüyor. Bir ay içinde bitirilmeye çalışılan caminin yetişmesi için gayret gösteriliyor. İşadamı Mustafa Sarılar, nisan ayında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile geniş bir davetlinin katılımıyla attıkları temelin ardından, Bakan Yılmaz’ın camiler haftasına yetişmesi isteğinin eleman ve malzeme yetersizliği nedeniyle gerçekleşmediğini anlattı.

Bir ay içinde caminin büyük bir bölümünü bitirmeye çalışacaklarını kaydeden Mustafa Sarılar, şöyle devam etti:

“Benim arzum şu caminin çevre düzenlemesini de bu bir ay içerisine sıkıştırmak için çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu bir ay içerisinde gerçekleştirirsek çok güzel butik bir cami ortaya çıkarmış olacağız. O bölge bizim için önemliydi, lojmanların, İletişim ve Eğitim Fakültelerinin olduğu yerdi. Yaklaşık 5 bin öğrenci ve 190 civarında lojmanın olduğu bir alandı bu bir ihtiyaçtı. Birde camimizin bereketlendi, arkasında bir bin 400 kişilik bir yurt yapımı için temel atıldı. O da hem camimize katkı sağlayacak hem de orada kalan öğrencilere hizmet vermenin keyfini ve mutluluğunu yaşamaktayım.”


AdminAdmin