Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-10-2014 22:36

BAŞSAVCI İRCAL’DAN REKTÖR KOCACIK’A NASREDDİN HOCA KİTAPLARI…

Geçtiğimiz Ağustos ayında Sivas’a atanan eski Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ile Akşehir ve Nasreddin Hoca’yı görüştü.

BAŞSAVCI İRCAL’DAN REKTÖR KOCACIK’A NASREDDİN HOCA KİTAPLARI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’a Akşehir ve Nasreddin Hoca ile ilgili bilgi ve kitaplar veren Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, kendi sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğraflara “Değerli Akşehirli dostlarım. Sizlerin güzel Akşehir'imizin ve Merhum Nasreddin Hocamızın tanıtımı için Cumhuriyet Üniversitesinde Sayın Rektörümün misafiri idim. Akşehir tanınmalı, Akşehir'imiz büyümeli.. Sizleri unutmak mümkün değil. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

İrcal’ın facebook’ta paylaştığı fotoğraflara da Akşehirli hemşehrileri büyük beğeni ve yorum yaptı. Başsavcı İrcal’a teşekkürlerini iletenler arasında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yer aldı. Akkaya ise “Sayın Başsavcım bir insanın yaşadığı şehre ve insanlarına özellikle de büyük değeri olan Nasreddin Hocamıza en büyük vefası bu olsa gerek. Teşekkürler, selamlar…” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesinin Resmi Web Sitesinde, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal’ın Rektörlük ziyaretine yer verilirken, Başsavcı İrcal tarafından Rektör Kocacık’a Akşehir ve Nasreddin Hoca ile ilgili bilgi ve kitapların sunulmasına dair ayrıntılara ve bir fotoğrafa bile yer verilmemesinin sebebi ayrıca merak konusu oldu.

AdminAdmin