Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-10-2014 21:10

İNŞAATTA ÇALIŞIRKEN ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

Sivas'ta taşıdığı alüminyum küpeşte yüksek gerilim hattına temas eden 38 yaşındaki Burhan Çelik yaralandı.

İNŞAATTA ÇALIŞIRKEN ELEKTRİK AKIMINA KAPILDI

 

Kent merkezinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Burhan Çelik, geçen hafta Kılavuz Mahallesi'ndeki bir inşaatta çalışmaya gitti. Çelik'in kutu içerisinde inşaatın üst katına taşıdığı alüminyum küpeştelerden biri binanın hemen yanından geçen yüksek gerilim hattı tellerine temas etti. Akıma kapılan Çelik'in sağ ayağı büyük hasar gördü. Diğer işçiler tarafından çağrılan ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Burhan Çelik'e burada gerekli müdahale yapılarak genel cerrahi yanık tedavi merkezinde tedaviye alındı.

Vücudunun yüzde 30'unda ikinci derece yanıklar olan Burhan Çelik, "Alüminyum küpeşteleri kutu halinde 4'üncü kata çıkarırken içlerinden bir tanesi kayarak elektrik tellerinin üzerine gitti. O anda çarpıldım. Başka bir şey hatırlamıyorum. Gözümü acil serviste açtım" dedi.

 

"BACAĞIMI KURTARDIKLARI İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Kapıldığı yüksek gerilim nedeniyle sağ bacağında ikinci derece yanıklar oluşan ve bacağının kesileceğini düşünen Burhan Çelik, "Acil serviste bacağımı gördüğüm zaman ve doktorların o anki konuşmalarından bacağımın kesileceğini düşündüm. Fakat burada bulunan hocalarımız ve görevliler ilk geldiğim günden bu yana benimle çok ilgilendiler" dedi. Tedavisi devam eden ve sağlık durumu iyiye giden Buran Çelik'in bacağına cilt nakli yapılacağı belirtildi.

AdminAdmin