Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-10-2014 00:02

ZARA'DA 30 KİŞİ KÖSADAĞ'INA TIRMANDI

Sivas'ın Zara ilçesinde doğa sporları tutkunu 30 kişi, Kösedağı'nın zirvesine tırmandı.

ZARA'DA 30 KİŞİ KÖSADAĞ'INA TIRMANDI

Sivas Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Derneği (SİVDAK) Başkanı Burhan Akkaya'nın ekip başı olduğu yürüyüşe, Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Türkiye Dağcılık Federasyonu Sivas Temsilcisi Mehmet Baysal, Sivas İzci Kurulu Başkanı Necmettin Özgün, Zara Kültür Araştırma Grubu Başkanı Yakup Kadri Bozalioğlu ile Cumhuriyet Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler, doktorlar ve mühendislerden oluşan 31 kişi katıldı.

 

Zara ilçesine bağlı Ütükyurdu köyü muhtarı Ayhan Macit'in rehberliğinde gerçekleşen 3 saatlik yürüyüşün ardından 2 bin 700 metre yüksekliğindeki Kösedağ'ın zirvesindeki İkisivri mevkisine tırmanıldı.

 

 

Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Hemen hemen her hafta ilimizin muhtelif yerlerinde gezilecek, görülecek ve dağcılık faaliyetlerini anlamlı kılacak güzergahlarda bu etkinlikler yapılmakta. Bu sefer de Kösedağı'nı seçtik. Yaklaşık iki yıldır Kösedağı'na gelinmemişti. Güzel bir yürüyüş oldu" dedi.

AdminAdmin