Sivas
Giriş Tarihi : 08-10-2014 23:47

SİVAS'TA 'KOBANİ' PROTESTOSU GERGİNLİĞİ

Sivas Demokrasi Platformu, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için kent meydanına yürüdü.

SİVAS'TA 'KOBANİ' PROTESTOSU GERGİNLİĞİ


Ülkü Ocakları'nın buraya gelerek eylemcilere tepki göstermesi üzerine polis çemberi içerisinde basın açıklaması yapan grup daha sonra otobüs ile alandan uzaklaştırıldı. Olayı ytıştırdıktan sonra Çevik kuvvet polislerinin 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak yürümesine vatandaşlar da alkışlarıyla tempo tuttu.

 

Sivas Demokrasi Platformu üyeleri, IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto etmek için Sivas Eğitim-Sen binasından toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grup daha sonra 'Katil IŞİD Ortadoğu'dan defol, Kobani halkı yalnız değildir' yazılı pankart açarak Atatük Caddesi üzerinden kent meydanına yürüdü. Çevik kuvvet polislerinin nezarerinde kent meydanına kadar yürüyen gruba bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Eylemcilere tepki gösterenler polis tarafından grubun etrafından uzaklaştırıldı.

 

"İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇTUR"

Çeşitli sloganlar atarak meydana gelen grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, "IŞİD, günlerdir Rojova'nın Kobane kantonuna tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırmaktadır. Kobane'ye yönelik bu saldırı, sadece Kobane halkına yönelik değildir. IŞİD, aynı zamanda Kobane'de yaratılan demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere saldırmaktadır. Halkların kendi kaderini belirleme hakkına karşı yapılan her saldırı, her katliam açıkça insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur" dedi.

AK Parti hükümetinin IŞİD çetelerinin katliamlarına ülke içinde izlediği şiddet politikaları ile destek verdiğini öne süren Doğan, "Türkiye'de 1990'lı yıllardan bu yana ilk kez 6 ilde ve onlarca ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, yeni bir Olağanüstü Hal uygulamasına gidilmiştir. Gezi'den Lice'ye, Lice'den Kobane'ye halka reva görülen yine şiddet, zor ve baskı olmuştur. Demokratik tepkilere yönelik en yetkili ağızlardan çıkan 'misliyle karşılık verilecektir' ifadeleri, siyasi iktidarın kendi halkına karşı resmen savaş ilan etmesi anlamına gelmektedir" dedi.

 

ÜLKÜCÜLERDEN PROTESTOCULARA TEPKİ

Basın açıklaması sırasında Ülkü Ocakları Sivas Başkanlığı üyeleri kent meydanına gelerek açıklama yapan gruba tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişilik ülkücü grubun tepkileri üzerine polis çemberi içerisinde açıklama yapan protestocular, daha sonra alandan uzaklaştırılmak üzere Sivas Belediyesi'ne ait otobüse bindirildi. Bu sırada otobüse çakmak atarak tepkilerini gösteren Ülkü Ocakları üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Eylemcilerin bulunduğu otobüsün peşinden koşmak isteyenler ise polis tarafından engellendi. Grup daha sonra sloganlar atarak Ülkü Ocakları binasına yürüdü.

POLİS SLOGANLA YÜRÜDÜ

Her iki grubunda dağıtılmasının ardından çevik kuvvet polisi uygun adımda Atatük Caddesi üzerinde yürüdü. Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan'ın talimatı üzerine 'Vatan sana canım feda' sloganları atarak yürüyen polise vatandaşlar da alkışları ile destek verdi. Emniyet Müdürü Çalışkan yürüyüş sırasında polislerin yanında yer alırken, sloganlı yürüyüş bazı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

AdminAdmin