Sivas
Giriş Tarihi : 06-10-2014 15:51

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN BAYRAMLAŞMA PROGRAMI...

Sivas Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği bayramlaşma programı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN BAYRAMLAŞMA PROGRAMI...
Programa Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda belediye çalışanı katıldı.



Düzenlenen bayramlaşma programında konuşan Başkan Aydın, katılımcıların Kurban Bayramı’nı kutlayarak daha nice bayramlara sağlık ve huzur içinde kavuşmayı temenni etti. 



Belediye personeli ile birlikte çok büyük ve başarılı hizmetleri ilimize kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Aydın, “Belediyecilik ve şehircilik anlamında yeni bir anlayış ortaya koyduk. Sivas’ı 2023 yılına taşıyacak, o vizyona uygun çok güzel bir stratejik plan hazırladık. Şimdiye kadar birçok önemli hizmeti hayata geçirdik” diyerek 5 ay gibi kısa bir sürede yapımına başlanan dev projeleri anlatan Aydın, önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerden de bahsetti.



Aydın, yapımına başlanan, üniversitenin ulaşım sıkıntısını tamamen ortadan kaldıracak, Fadlum Köprüsü yanına yapılan yeni köprü, yine üniversiteyi şehre direkt bağlayacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, yapımına önümüzdeki sene başlanması planlanan bir diğer dev proje olan Mevlana Tüneli ve 5 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamen biten 10 mahalle parkının yapıldığını belirterek, yaklaşık bir ay gibi kısa bir süre içerisinde de her evin tatlı sudan daha kaliteli hale gelen arıtılmış suya kavuşacağının müjdesini verdi.



Ardından söz alan AK Parti Milletvekili Ali Turan, katılımcıların bayramını kutlayarak, tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte ortak hareket ederek başarılı hizmetler yapılacağını kaydetti. 



Son olarak konuşan Milletvekili Hilmi Bilgin ise, “Yapılan hizmetlerden ötürü birisi teşekkür ediyorsa sadece Başkanımıza değil, tüm çalışanlara teşekkür ediyor demektir. Ekip ruhuyla birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ederek şehrimize önemli kazanımlar sağlayacağız” dedi.



Konuşmaların ardından Başkan Aydın ve protokol üyeleri tek tek belediye çalışanları ile tokalaşarak Kurban Bayramlarını tebrik etti.



Diğer yandan Başkan Aydın, İlbeyliler Derneği’nin organize ettiği bayramlaşma programına da katılarak dernek üyeleriyle bayramlaştı. 



Dernek binasındaki törene Başkan Aydın’ın yanı sıra Milletvekili Hilmi Bilgin, Dernek Başkanı Mesut Acıöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Suriye’den gelen Türkmenler ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. 



Burada katılımcılarla tek tek bayramlaşan Başkan Aydın, Türk Milleti olarak huzur içerisinde bir bayram geçirdiklerini ifade ederek; “Fakat komşu ülkelerimizdeki karışıklık ve akan kan bize büyük bir burukluk veriyor. Müslüman Coğrafyasının büyük bir kısmı can ve mal derdinde her an ölüm korkusuyla bu bayramı geçiriyor. Bu durum bizleri ziyadesiyle üzüyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti olarak bize koşanları kucaklıyor olmaktan ve misafir ediyor olmaktan da gurur duyuyoruz” diyerek tüm İslam Âlemi’nin bayramını kutladı.

Ardından konuşan Milletvekili Hilmi Bilgin ile Suriye ve Kosova’dan gelen misafirler de Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.
AdminAdmin