Sivas
Giriş Tarihi : 04-10-2014 22:16

SİVAS'TA KAÇAN BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Sivas'ta kesilmek üzereyken ipinin kopmasıyla kaçan boğa, iki saatlik kovalamaca sonucu uyuşturucu iğne ile yakalandı.

SİVAS'TA KAÇAN BOĞA ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI


Yılmaz Coşkun'a ait yedi hisselik boğa, Ata Sanayi'de dükkanda bağlı olduğu sırada zincirin kopmasıyla sahiplerinin elinde kaçtı. Aksu Parkı istikametinden cadde ve sokakları dolanan boğa, uzun uğraşlara rağmen yakalanamadı. Sahiplerine zor anlar yaşatan boğa, kaçarken bir bilgisayar dükkanının da camını kırdı. Demirlerden atlayarak ve Kongre Lisesi'nin demirlerini de kıran boğa okulun bahçesine girdi.

 

Bu sırada havyan sahipleri Sivas Belediyesi'ne bağlı hayvan yakalama timinden yardım istedi. Uzaktan uyuşturucu iğne ile birkaç kez vurulan boğa, kısa bir süre sersemlese de yakalanamadı. İğnelerin etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte iki saat süren kovalamaca sonunda hayvan sahipleri boğayı yakaladı.

 

Okul bahçesine getirilen traktör ile devrilen boğa okul bahçesinde kesildi. Vatandaşlar da boğanın kaçışını meraklı gözlerle izledi. Boğa, bacağı traktöre asılı bir şekilde kesilmek üzere tekrar sanayiye götürüldü.


Boğanın sahibi Yılmaz Coşkun, "Dükkanda bağlamıştık, zinciri kopardı. Zinciri kopardıktan sonra Ata Sanayi'den bu tarafa doğru geldi. Kongre Lisesi'ne belediyeden arkadaşlar geldi. İki saat sonunda yakaladık" dedi.

AdminAdmin