Sivas
Giriş Tarihi : 03-10-2014 20:44

İL PROTOKOLÜ’NÜN BAYRAM MESAİSİ...

Sivas Valiliği tarafından her bayram düzenlenen bayramlaşma programları arife günü gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliklere Vali Âlim Barut ve eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, İl Jandarma Komutanı Okşin Akşit ve eşi Funda Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile diğer il protokolü katıldı.

İL PROTOKOLÜ’NÜN BAYRAM MESAİSİ...




Protokol üyeleri ilk olarak İhramcızâde İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’ni ziyaret etti. Burada ikamet eden yaşlılarla sohbet eden protokol, huzurevi sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.





Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı sevgi evlerini ziyaret eden il protokolü burada da çocuklarla bayramlaşarak çeşitli hediyeler takdim etti.





Şehit ve gazi ailelerini de ziyaret eden il protokolü, ilk olarak Şehit Halit Erturhan’ın evini ziyaret ederek şehit ailesine başsağlığı diledi. Muharip Gazi Mehmet Çelik’i de evinde ziyaret eden protokol üyeleri burada Gazi Çelik ile sohbet ederek asker anılarını dinledi.

Ziyaretlerin ardından Valilik bünyesinde organize edilen bayramlaşma programına geçildi. 



İnönü Konağı’nda düzenlenen programda ilk olarak söz alan Başkan Aydın, bu seneki programların arife günü yapılmasının yerinde bir karar olduğunu ifade ederek tüm İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı tebrik etti.



Ardından konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Bizler ülkemize hizmet için varız. İnşallah doğru yaptığımız hizmetlerle milletimizin duasını alırız. Bu vesile ile tüm milletimizin bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.



Son olarak katılımcılara hitap eden Vali Âlim Barut, dini ve millî bayramların milletin birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini vurgulayarak, “Bayramlar millete hizmet yönümüzün belirlendiği, engelli, şehit ve gazi ailelerimizle daha sıkı münasebetimizin olduğu günlerdir. Bu şekildeki diyalog ve ziyaretler bizi ziyadesiyle memnun ediyor” ifadelerini kullandı.
AdminAdmin