Sivas
Giriş Tarihi : 03-10-2014 00:33

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ...

Sivas Belediyesi Kurban Bayramı’nda vatandaşların sağlıklı ortamlarda kurban ibadetini yerine getirmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ...
Bu manada vatandaşlarımız Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenen umuma açık kurban kesim yerleri ile kendi bahçelerinde sağlık ve hijyenik koşullara uymak kaydı ile kurbanlarını kesebilecekler.

Kesim sonrasında ortaya çıkan atık maddelerse, kurban sahiplerince usulüne uygun şekilde toplanarak poşetlenecek ve çöp konteynırlarına bırakılacak.



Atık maddeler, gelişi güzel bırakılarak çevre kirliliğine neden olunmayacak, kayıt dışı ve kontrolsüz hayvan kesimlerine de izin verilmeyecek. Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca belirlenen kesim yerlerinde kasap olmayanlar kesim yapamayacak. Kasap dükkanları dışında et çekilmeyecek. Cadde ve sokaklarda ise kesim yapılmayacak.

Komisyonca alınan kararlar doğrultusunda Belediye Başkanlığı’nın yetki ve sorumluluk alanına giren hususlara rivayet edilip edilmediği bayram süresince görevli zabıta ekiplerince denetlenecek. Komisyon tarafından belirlenen kurallara aykırı hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Bazı mahallelerde bulunan kapalı semt pazarları ise kurban kesim yeri olarak kullanılabilecek.

AdminAdmin