Sivas
Giriş Tarihi : 01-10-2014 21:28

“ADİL DÜZEN’E GEÇİLMESİ MECBURİYETİ VARDIR”

Saadet Partisi Sivas İl Başkanı Dursun COŞAR, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak Ülkemizin ve İslam âleminin bayramını kutladı. Coşar yaptığı açıklamada; “Müslümanların zulümden kurtulması için İslam Birliği’nin kurulması, fakir-fukaranın yoksulluktan kurtulması için de Adil Düzen’e geçilmesi mecburiyeti vardır.” dedi.

“ADİL DÜZEN’E GEÇİLMESİ MECBURİYETİ VARDIR”

Başta İslam âlemi ve tüm insanlık için huzur ve mutluluk getirmesini kan ve gözyaşının bir an önce bitmesini dileyen Coşar, Bayramların küslüklerin, dargınlıkların bir kenara bırakılması için birer fırsat olduğunu unutmamamız gerekir. İslam dünyasında yaşanan sıkıntı ve acılar bayram coşkularına gölge düşürmektedir. Kurban Bayramına girerken, dünyanın çeşitli yerlerinde İslam âleminin gördüğü zulümleri, hepimiz acı acı seyrediyoruz. Kurban bayramından da ders almak yaşanan gelişmeleri, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu değerlendirmek mecburiyetindeyiz.

Saadet Partisi olarak Türkiye’nin Haçlılarla birlik olarak Suriye’nin Irak’ın işgal edilmesini doğru bulmadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Haçlı ittifakından Uçuşa yasak bölge ve tampon bölge oluşturulmasını istiyorlar, Unutulmamalıdır ki Geçmişte Ülkemizin başına bela olan ve Ülkemizden Ancak Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN tarafından kovulan ÇEKİÇ Güç’ün de böyle bir Tampon bölge oluşturulmasının ardından Ülkemize yerleştiğidir. Sayın yetkililerin Haçlıların tezgahına gelmemeleri için bu bayram gününde kardeşlik vazifemi yaparak durumu halkımızın dikkatlerine arz ediyorum ve Tedbirli olmalarını Haçlı ittifakından uzak durmalarını Çocuk, kadın, ihtiyar demeden bomba yağdıran katillerle birlik olup Müslüman kanına girmemelerini temenni ediyorum. İslam dininin her emri, her ibadeti sayısız hikmetlerle ve alınacak derslerle doludur.

Kurban bayramından alınacak en önemli derslerden birinin Hac ibadetiyle kendini göstermekte yeryüzündeki bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin kaçınılmaz olduğunu unutmamamız gerekir. Bu bayramda, önce bir defa hacca gidiyoruz. Hacca gitmek demek, 2 milyar Müslüman’ın tek bir ümmet olduğunu gözüyle görmek, yaşamak demektir. Hacca giden kardeşlerimizin, haclarının Cenab-ı Allah tarafından makbul olmasını diliyorum. Bu yıl, milyonlarca kardeşimizin hacca gittiğini büyük bir memnuniyetle görmekteyiz.. İnşallah bu sayı, her sene daha da artar. Hac ibadeti; yeryüzündeki 2 milyar Müslüman’ı temsilen bir araya gelerek, tek bir vücut, tek bir ümmet olduğumuzu, gözlerimizle görüyor ve yaşıyoruz. Bu itibarla bütün bu yaptığımız ibadetlerin manasını düşünerek, bunlardan ders almaya mecburuz. Bu bayram münasebetiyle, bir yandan tek bir ümmet olduğumuzu dikkate alarak, İslam Birliği’ni bir an evvel kurmamız gerektiğini idrak etmemiz lazım.

 

Kurban bayramının en önemli hasletlerinden birinin de paylaşma ve yardımlaşma olduğunu görmekteyiz. Yoksulluğun ortadan kaldırılması için Adil Düzen şarttır ve kaçınılmaz bir gerçektir. Kurban etimizi, fakir-fukaraya veriyoruz. Fakir-fukarayı düşünmek bir Müslüman olarak vazifemizdir. Ama aslolan o insanların, fakir-fukaralıktan kurtulmasını sağlamaktır. Bunu temin etmek için de, Adil Düzen gerekir. Fakir-fukaranın yoksulluktan kurtulması için faizci-kapitalist nizamdan Adil Düzen’e geçmemiz lazım. Bunun için çalışmamız lazım”

AdminAdmin