Sivas
Giriş Tarihi : 29-09-2014 23:05

“MEMURUN GELECEĞE ÜMİTLE BAKACAĞI GÜNLER ARTIK GELMİŞTİR”

BUSEN Genel Başkanı Tuncay Altun 29.09.2014 tarihinde kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ile birleşmeleri konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

“MEMURUN GELECEĞE ÜMİTLE BAKACAĞI GÜNLER ARTIK GELMİŞTİR”

2007 yılında kurulan BUSEN 2009 yılında yoluna hiçbir konfederasyona bağlı olmadan devam kararı almıştı.

Bağımsız ve ideolojik saplantıya girmeden memura ve ülkemize hizmet için kurulmuş olan sendikamız BUSEN aynı bakış açısına sahip olan BASK ile görüşmelere başlamıştı.

Bayram Zengin’in genel başkan seçilmesiyle oluşan sinerjik ortam bizlerin dikkatini çekti. Birçok küçük sendikanın çatı arayışını BASK a yöneltmesi orada bir cazibe merkezi oluştuğunu göstermektedir.

BUSEN yıllardır kamu görevlileri için elinden gelen her şeyi yapan bir sendikadır. İktidarın doğrusu varsa alkışlayan yanlışı varsa yapıcı bir şekilde eleştiren bir anlayışa sahip olduk. Bu nedenle bürokrasi makamları bizlerin eleştiri ve tespitlerine önem verdi. Dillendirdiğimiz birçok konu çözüme kavuştu.

BASK Türkiye’nin 4. Kurulan konfederasyonu olma özelliğini taşımaktadır. Bizlerin sendikacılığı öğrendiği ve yetiştiği bir ocaktır. Baba ocağına dönmemizden dolayı çok mutluyuz. Aynı şekilde yolumuza devam edebileceğimiz, istişare mekanizmalarının açık olduğu, ayak oyunlarının olmadığı, dostluk bağlarının kuvvetli olduğu bir ortam arıyorduk. Bunu BASK ta bulabileceğimiz kanaatiyle birleşmeyi sağladık. Artık yolumuza BASK’ a bağlı bir sendika olarak devam edeceğiz.

Memurun geleceğe ümitle bakacağı günler artık gelmiştir.4. Konfederasyon olmasına rağmen yüklendiği misyon gereği birinci sendika olan BASK artık masaya oturmalıdır.

Kamu görevlileri bu çağrımızı duymalı ve geleceği için bu kez BASK demelidir.

Bu birlikteliğimizin ülkemiz, milletimiz ve tüm kamu görevlileri için hayırlı olmasını dilerim.’

AdminAdmin