Sivas
Giriş Tarihi : 24-09-2014 21:45

TÜRK EĞİTİM SEN: “SENDİKAMIZIN BU EYLEMİ BİR UYARI NİTELİĞİNDEDİR”

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen’e bağlı öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yaptı.

TÜRK EĞİTİM SEN: “SENDİKAMIZIN BU EYLEMİ BİR UYARI NİTELİĞİNDEDİR”

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen’e bağlı öğretmenler bugün iş bırakma eylemi yaptı. Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, “Sendikamızın bu eylemi bir uyarı niteliğindedir. Bu ülkeyi yönetenler aklını başına almalıdır. Aksi takdirde bu eylemlerimiz bir son olmayacak, sürekli eylemlilik süreci başlatılacaktır.” dedi.

 

Eğitim çalışanları dün iş bıraktı. Okullara gitmeyen Türk-Eğitim-Sen’e üye öğretmenler, kent meydanında yaptıkları basın açıklamasıyla eğitimde yaşanan sorunları dile getirdi. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirerek, “Bugün, adaleti elinin tersiyle itenlere, milli eğitimde ayrımcılık kokan uygulamalara, yılların emeğiyle elde edilmiş makamların yandaşlara, torpillilere peşkeş çekilmesine “dur” denildiği gündür.” şeklinde konuştu.

 

İş bırakma nedenlerini açıklayan Eryıldız, şöyle devam etti: “Bugün öğretmene rotasyon uygulamasına itiraz için, Yandaş yönetici atamalarına hayır demek için, Sendikamızın nöbet ücretleri ile ilgili 6 saat ek ders talebinin yerine getirilmesi için, Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için, İlk defa alamadığımız enflasyon farkı için, Üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için, 4/C’lilerin kadroya alınması için, Taşeronlaşmaya karşı durmak için, Akademik zam sözünün yerine getirilmesi için, Özel okulları teşvik edip, imkânsızlıklarla cebelleşen devlet okullarına üvey evlat muamelesi yapıldığı için, Öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının kaybettiği itibarları için, Daha demokratik üniversite için alanlardayız!”

 

İsim vermeden Eğitim Bir-Sen’i de eleştiren Eryıldız, iktidar partisiyle birlikte okul müdürü listeleri hazırladığını savunarak, “Bu sipariş listeler il ve ilçe milli eğitim müdürlerinin, komisyon üyesi şube müdürlerinin önüne sunuldu. İşte böylesine ahlaksız, böylesine arsız, böylesine rezil bir dönem yaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

İktidara milli eğitim politikaları üzerinden yüklenen Eryıldız şu ifadeleri kullandı: "Görüldüğü üzere eğitimin tonlarca sorunu ve bu sorunları çözmekten uzak bir siyaset anlayışı bulunmaktadır. Eğitime önem vermeyen, eğitimcisini siyasi ihtirasları uğruna bir kalemde harcayan, katılımcılık yerine, 'benim dediğim olacak' anlayışını dikte ettiren, nitelikli eğitimi sağlamak yerine kendisi gibi düşünmeyenlere ayak kaydırma operasyonu yapanlar, bugün MEB’i batağa saplamıştır. Tek derdimiz eğitim çalışanlarının daha huzurlu ve eğitim hizmetinin verimli olmasıdır. Kim yaparsa yapsın doğruların hep destekçisi olacak; kimden gelirse gelsin yanlışların karşısına kaya gibi dikileceğiz.”

Bu eylemin bir uyarı niteliğinde olduğuna işaret eden Eryıldız, "Bu ülkeyi yönetenler aklını başına almalıdır. Aksi takdirde bu eylemlerimiz bir son olmayacak, sürekli eylemlilik süreci başlatılacaktır. En kısa sürede taleplerimize cevap bekliyoruz, alacağımız cevap eylemlerimizi de şekillendirecektir." diye konuştu.

Sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla Milli Eğitim Bakanlığını eleştiren sendika üyelerinin hazırladığı bir platform üzerinde ‘satılık okul müdürü’ yazısı dikkat çekti. Grup daha sonra halaylar çekti ve oturma eylemi yaptı. Sendikanın eylemine katılan hilal Kurt isimli öğretmenin oğlu Ege Batuhan Kurt sevimliliği ile ilgi çekti. 2. Yaşındaki Kurt Bebek arabasında oturarak taşıdığı pankartla ilgi odağı oldu.

AdminAdmin