Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-09-2014 21:33

BORÇ YÜZÜNDEN KENDİNİ YAKAN KİŞİ C.Ü.HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINDA…

Sivas'ta yaşayan 32 yaşındaki Mümtaz Y. kredi kartları borçları yüzünden, ormanlık alana giderek üzerine benzin döküp kendini yaktı.

BORÇ YÜZÜNDEN KENDİNİ YAKAN KİŞİ C.Ü.HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINDA…

 

Sivas'ta yaşayan 32 yaşındaki Mümtaz Y. kredi kartları borçları yüzünden, ormanlık alana giderek üzerine benzin döküp kendini yaktı. Yanmakta olan şahsı o sırada bölgede tesadüfen bulunan acil servis doktoru ve itfaiye ekipleri söndürdü.

 

Kent merkezinde mobilya fabrikasında işçi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Mümtaz Y. çalıştığı iş yerinden izin alarak dışarı çıktı. Benzin istasyonuna giden Mümtaz Y. buradan bir bidon benzin alarak Cumhuriyet Üniversitesi yakınındaki Kardeşler Tepesi'ne gitti. Burada üzerine benzin döken Mümtaz Y., çakmağı ateşledi. Bu sırada öğle tatili için arkadaşlarıyla beraber Kardeşler Tepesi'ne çıkan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şevki Hakan Eren ağaçlık alanda ateş yandığını fark etti. Yaklaşınca yanan şeyin insan olduğunu gören Eren arkadaşları ile üzerlerindeki montları çıkararak şahsı söndürmeye çalıştı. Başarılı olamayınca yerden toprak alınarak Mümtaz Y.'ye müdahale etti.


O sırada bölgeye su doldurmaya gelen itfaiye aracını fark eden Eren ve arkadaşları, durdurarak yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin yardımı ile yanan şahsı söndüren Doç. Dr. Şevki Hakan Eren olay yerinde gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık ekipleri ve polisten yardım istedi. Olay yerine gelen ambulansa konulan Mümtaz Y. Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Hastaneye getirildiğinde bilinci yerinde olan Mümtaz Y.'nin yaklaşık 5 bin lira civarındaki kredi kartı borçları yüzünden intihara kalkıştığı öğrenildi. Aynı kişinin yaklaşık bir ay önce de intihar girişiminde bulunduğu belirlendi. Vücudunun büyük bölümünde ikinci derecede yanıklar oluşan ve tedaviye alınan Mümtaz Y.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

 

DOKTOR O ANLARI ANLATTI

İntihara kalkışan Mümtaz Y.'yi tesadüfen gören ve müdahaleyi yapan Doç. Dr. Şevki Hakan Eren, Arkadaşlarla hava almak için Kardeşler Tepesi'ne çıktık. Polis okulunu geçtikten sonra bir ateş yandığını gördük. Yaklaştığımızda yanan şeyin bir insan olduğunu fark ettik. Hemen üzerimizdeki mont ve tişörtleri çıkararak müdahale ettik. O sırada gelen itfaiye aracının yardımıyla ateşi söndürdük. Yanan kişinin yanında boş benzin bidonu vardı. Gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra polis ve ambulansı harekete geçirdik. Daha sonra hastanemize intikal ettirdik. Şu anda durumu kritik gözüküyor. dedi. Orada bulunmalarının tamamen tesadüf olduğunu söyleyen Doç. Dr. Eren, Bizim ve itfaiyenin olay anında oradan geçmesi tamamen tesadüf. Olay yerinde hem doktor hem de itfayenin olması yanan arkadaşımız için çok büyük şans. Başka bir görev için yoldan geçen itfaiyeyi ben önüne geçerek durdurdum. Yanan arkadaşımıza su ile müdahale ederek söndürdük. Sağlık durumu ciddiyetini koruyor ama inşallah tekrar sağlığına kavuşabilir dedi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

AdminAdmin