Sivas
Giriş Tarihi : 23-09-2014 15:16

TÜRK EĞİTİM-SEN YARIN GREVE GİDİYOR

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, eğitimin ve eğitimcilerin sorunları ile müdürlerin görevde alınması nedeniyle greve gideceklerini söyledi.

TÜRK EĞİTİM-SEN YARIN GREVE GİDİYOR

 

Sendika binasında basın açıklaması düzenleyen Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, okul müdürlerinin görevden alınması nedeniyle yarın greve gideceklerini belirterek, "Eğitimin ve eğitimcinin sorunları bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde okul müdürlerinin görevden alınması ile başlayan kaos, önümüzdeki günlerde müdür yardımcılarının görevden alınması ile devam edecektir. Bakanlık daha önce gündeme getirdiği öğretmene rotasyon uygulamasını yasa olarak TBMM'den geçirmiştir. Öğretmenler olarak eğitim-öğretim yılı sonunda rotasyon uygulaması ile karşı karşıya kalacağız" dedi.

 

"Eğitimdeki bütün olumsuzluklara ve haklarımızın gasp edilmesine dur demek için 24 Eylül Çarşamba günü bütün illerimizde iş bırakıyor ve alana iniyoruz" diyen Eryıldız şunları kaydetti:

"Eğitim çalışanı arkadaşlarım iş bırakma eylemi asla ve asla suç teşkil etmemektedir. Bu bizim yasal hakkımızdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bununla ilgili ceza verilemeyeceğini Uluslararası Çalışma Örgütü sözleşmelerini imzalamakla ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini kabul etmekle, 4688 ve 2821 sayılı yasaları çıkarmak suretiyle kabul etmiştir. Ayrıca bu konu ile ilgili Danıştay kararları da çok açık şekilde göstermektedir ki sendikamızın aldığı karar gereği iş bırakma eylemine katılan hiçbir üyemize ceza verilemez. Yapacağımız bu eylemde bütün eğitim çalışanı arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Sendikamızın üyesi olmayan arkadaşlarımız da sevk alarak eylemimize destek verebilirler. Unutulmamalıdır ki; eğer bir ve beraber olursak, sesimizi yüksek perdeden duyurursak, o zaman yanlışlıklara, haksızlıklara ve adaletsizliğe dur demek mümkün olabilecektir".

AdminAdmin